Recuperen el prototip de l’adaptació a videojoc de 16 bits del film Akira per a Mega Drive

 

Akira és una de les pel·lícules d’animació japoneses més importants de la història, i s’ha convertit en tot un referent amb el pas dels anys. En el seu moment destacà per ser la precursora del fenomen japonès que arribaria a Occident durant els anys 90 i que aniria augmentat exponencialment amb mangas i animes com Dragon Ball, Evangelion o pel·lícules de Studio Ghibli.

 

 

L’any 1995 havia d’obtenir el seu videojoc per a Mega Drive i Super Nintendo, un projecte desenvolupat per la companyia Black Pearl Software des de l’any 1993. No obstant això, el projecte mai va arribar a bon port a causa de la inoperància de la companyia en el procés de desenvolupament. Entre els grans inconvenients que van haver de fer front destaquen els errors en programació i, potser, a l’ambició del projecte, ja que havia de comptar amb escenes de la pel·lícula jugables com carreres, fase de trets i beat ’em up.

Sorprenentment s’ha pogut recuperar el prototip de Mega Drive que va ser desenvolupat en un 65% del seu total. Malgrat que algunes fases no estan completades i hi ha errors bastant grans, el joc s’ha mostrat pràcticament del tot en un vídeo penjat a la xarxa.