Cantants famosos que han aparegut en videojocs

 

Alguns com a protagonistes absoluts i altres amb aparicions espontànies, hi ha músics que s’han convertit també en personatges de ficció virtuals.

Comencem el nostre repàs amb Michael Jackson’s Moonwalker, publicat l’any 1990 i protagonitzat pel rei del pop. Encara que compartia títol amb la pel·lícula, es tractava d’un beat’em up en què el cantant havia de combatre els enemics fent ús dels seus moviments de ball més característics.

 

Hi va haver una època en que Britney Spears estava de moda. Sembla que açò no va passar inadvertit per a THQ, que l’any 2002 va publicar Britney’s Dance Beat, un joc musical en el qual havíem de seguir el ritme de les coreografies amb els botons del nostre comandament.

 

Del pop al hip-hop, 50 Cent va protagonitzar no un, sinó dos títols. Tant Bulletproof (2005) com Blood on the Sand (2009) aprofitaven la imatge del raper americà per a oferir-nos la jugabilitat típica dels shooters en tercera persona. Tanmateix, Blood on the Sand no era mal joc!

 

Qui recorda Celebrity Deathmatch, aquell programa de la MTV que consistia a enfrontar en un ring famosos recreats amb plastilina? Doncs sí, l’any 2003 va tindre videojoc… i era tan gore com la sèrie. Un combat entre Marilyn Manson i Justin Timberlake? En aquest joc és possible.

 

D’entre tots, el cas més especial pot ser el de Brütal Legend, l’obra que Tim Schafer dedicà al món del metal. Amb una banda sonora feta a mida, i aparicions estel·lars com les d’Ozzy Osbourne o Lemmy Kilmister, els amants del rock tenen una cita indefugible amb aquest títol de 2009.

 

I acabem amb un altre músic que també apareixia en Brütal Legend, com és David Bowie. L’intèrpret va cedir la seua imatge a un dels personatges principals d’Omikron: The Nomad Soul. Publicat l’any 1999, es tractava del primer joc de David Cage, responsable de Fahrenheit, Heavy Rain o el més recent Detroit: Become Human.

————-
David Pedrós