Stadia, Google estableix noves regles dins del món dels videojocs i les consoles

 

El nou dispositiu gamer que ve de les mans del gegant Google es diu Stadia, i arriba per establir noves regles dins del món dels videojocs i les consoles. Stadia és una nova opció en el mercat dels videojocs que arriba per competir directament amb les consoles Xbox One, Playstation 4 i Switch, però la seva tecnologia i servei es basen en l’allotjament al núvol i no en un dispositiu físic.

 

 

La nostra experiència amb Stadia ha estat excepcional, 129€ pel servei de videojocs en streaming, un comandament i un Chromecast Ultra. La idea és que podem jugar a la TV, a un ordinador, mòbils Píxel de Google o en qualsevol pantalla (ja corren vídeos per la xarxa amb gent jugant a la pantalla de la seva nevera Samsung).

Servint-nos d’una fibra òptica de 600MB simètrica l’experiència amb Stadia ha estat excel·lent, esperàvem experimentar un mínim de lag, i no l’hem sofert en cap moment, fins i tot la latència era inferior a l’experimentada amb la PS4. D’entrada hem provat els videojocs Destiny 2 i Tomb Raider 20 year celebration, i ha estat realment increïble. Connectar, clicar i jugar, on vulguis i quan vulguis, amb l’únic requisit d’una connexió a Internet d’alta velocitat.

 

 

La penetració d’Stadia en el mercat encara es troba en una fase molt inicial, i costa trobar jugadors en línia per a esprémer l’experiència multijugador. Tot i això amb  Destiny 2 sí que hem pogut posar a provar el multiplayer amb el sorprenent resultat d’un lag de tan sols 30ms, molt més ajustat que en altres plataformes.

Des de l’app mòbil es pot llençar qualsevol joc del seu catàleg a la TV, i la gestió de jocs i captures es troba dins de la mateixa app. Google encara ha d’acabar de polir coses com compartir les captures de foto i vídeo, o connectar directament amb YouTube per a fer emissions en directe.

El fet que el hardware desaparegui i l’assumeixi el proveïdor, obre un ventall nou de possibilitats per als desenvolupadors de jocs on ja no estaran limitats al hardware de la plataforma, i apropa molt més l’experiència de la qualitat de PC a la consola. Stadia és un pas evolutiu important, i ens mostra una primera idea de com jugarem en un futur. Apple també ha llençat la seva plataforma al núvol, Apple Arcade,  però els jocs són molt més senzills i no podrà fer ombra de cap manera a Stadia. PlayStation i XBOX també ofereixen un gran ventall de videojocs en streaming a través de les seves plataformes digitals específiques, però obliguen a comprar la seva màquina.

La nostra experiència general ha estat de 9/10. Us seguirem informant sobre novetats d’aquesta plataforma!

 

 

————–
Francesc González – @Pakogonzo