Records Televisius Vol.7: “Musculman”

 

La sèrie de televisió Musculman (Kinnikuman en japonès) és un anime dirigit per Yasuo Yamayoshi, Takenori Kawada i Tetsuo Imazawa, de 137 capítols que va ser emès per Canal 33 i Canal 9 durant els anys noranta. La franquícia va néixer en format manga a finals dels anys setanta al Japó a mans de Yoshinori Nakai i Takashi Shimada, sota el pseudònim Yudetamago, i es va començar a publicar el 1979 a la revista Shōnen Jump de l’editorial Shūeisha i la seva adaptació a l’anime el 1983 per part de Toei Animation el convertiria en tot un fenomen al seu país d’origen.

Possiblement un dels seus grans secrets per arribar a l’èxit fou la participació dels seus fans, els quals van tenir l’oportunitat de crear nous personatges, enviant idees i esbossos als autors, convertint-se així en una de les primeres sèries interactives de la història.

 

 

Musculator, com així també és conegut el seu protagonista principal Suguru, és un superheroi molt estrafolari provinent d’un altre planeta  i que practica la lluita lliure, li agrada molt l’arròs amb bou i per a volar utilitza la força propulsora que generen els seus pets després de menjar all.  A més és el sorprenent hereu del tron del planeta Múscul, tot i que porta vivint a la Terra tota la seva vida, ja que en un viatge espacial, quan era petit, el seu pare el va confondre amb un porc i el va tirar a l’espai exterior. Segons les tradicions del seu planeta ha de portar sempre una màscara, ja que si algú veu el seu veritable rostre, ha de suïcidar-se per compensar la humiliació.

 

 

Entre octubre de 1991 i setembre de 1992, es va emetre l’anime de l’última saga on finalment Musculator aconsegueix heretar el tron del seu pare, després d’un torneig. Com a curiositats cal destacar que l’anime original no va arribar a incloure mai l’última saga del manga, i es va crear un spin-off d’un dels personatges principals, en Menja-Tallarines. Aquest s’anomenava Tatake!! Ramenman (Lluita! Menja-Tallarines) i l’acció transcorria a la Xina, país natal d’aquest personatge.

 

 

El manga original Musculman ha venut més de 75 milions d’exemplars només al Japó, i tot i néixer com una paròdia de sèries com Ultraman, es centra exclusivament en la lluita lliure. Actualment Yudetamago (pseudònim que utilitzen Yoshinori Nakai i Takashi Shimada per escriure aquesta obra) continua dibuixant Musculman, però la trama té lloc molts anys després dels primers esdeveniments, i el protagonista és el seu fill, que comparteix protagonisme amb els fills d’en Terryman i d’en Robin de les Estrelles.