Nintendo NES M82, la desconeguda

 

La NES M82 és una de les consoles més desconegudes de la història, es tracta d’una curiosa versió de la clàssica 8 bits de Nintendo que es va vendre fora d’Àsia amb una placa completament diferent, dissenyada per acceptar fins a dotze cartutxos simultàniament. Les botigues autoritzades per a vendre productes Nintendo podien optar per demanar-la i poder ensenyar els jocs més nous. La M82 va reemplaçar a la M8 (la primera consola de demostració de Nintendo, i de fet, de la història) l’any 1988, i n’hi ha en versions NTSC, PAL-A i PAL-B.

Les botigues podien optar per demanar només la consola i col·locar-la al taulell, o demanar un moble amb televisió. Es rumoreja que la companyia nipona usava televisors de la marca Sharp col·locant el seu logotip a sobre.

Una característica notable de la M82 (i de la seva antecessora, la M8) és la capacitat per seleccionar el temps de joc que es permet al jugador, abans que la consola es reiniciï i torni a la pantalla principal.
Es poden triar quatre períodes diferents: 30 segons, 3 minuts, 6 minuts o 128 minuts. Disposa de més ports de controls que una NES normal: dos per al primer jugador, i tres per al segon.

Els ports estan dins de la consola, i per accedir-hi en els jocs és necessari retirar el xassís amb un desarmador hexagonal (només els empleats de Nintendo estaven autoritzats per canviar els jocs). Pel que fa a sortides de vídeo i àudio, compta amb les mateixes que un NES: A / V RCA i antena RF. Curiosament, els mobles són més rars i valuosos que la consola i dels dos, el moble de peu és el més rar, d‘aquest últim s’estima que n’existeixen menys de deu en mans de col·leccionistes.

 

nes-m82