La nova XBOX Series X serà compatible amb Steam i Epic Games Store?

 

La nova consola Xbox Series X tindrà un nou mode Windows i integrarà Steam i Epic Games Store, per executar jocs de PC, rumor o una realitat que ben aviat es confirmarà? Segons sembla, la companyia Microsoft busca un verdader cop d’efecte en el mercat de consoles de la propera generació, i aquesta seria una opció que estaria contemplant.

Després de l’estrepitós fracàs del sistema Xbox One, Microsoft parteix gairebé de zero en el nou mercat de les consoles. Competir amb els espectaculars i potents jocs de Playstation, el carisma de Nintendo o els jocs gratuïts multijugador de PC, amb un potent mercat asiàtic (Xina, Corea, Tailàndia, Singapur) a on les consoles gairebé no existeixen (el xinès ja és l’idioma més parlat de Steam), és molt complicat.

En els últims anys, Microsoft ha estat treballant intensament per diluir les diferències entre Xbox i PC: va anunciar que tots els jocs exclusius de Xbox One sortirien el primer dia en PC, un joc de Microsoft a Xbox o PC es pot en ambdues plataformes, i recentment ha anunciat que tots els seus jocs seran llençats a Steam i altres botigues, com ha passat amb el recent Halo: The Master Chief Collection.

 

 

No només això, sinó que ha començat a desenvolupar jocs que es consideren propis de la plataforma PC, com el simulador de vol Microsoft Flight Simulator, o el joc d’estratègia tàctica Gears Tactics.

Seria una jugada mestra que deixaria completament descol·locada a Sony. Tot d’una Xbox Series X es convertiria en un PC gaming compatible amb dotzenes de milers de jocs des del dia 1. Centenars de milions d’usuaris tenen la seva col·lecció de jocs a Steam, així que comprar una consola Xbox Series X seria una decisió molt atractiva. I en tenir una arquitectura tancada, una consola rendeix millor que un PC amb els mateixos components , a més de tenir un preu imbatible: un PC per 500 euros per una potència equivalent a un PC de més de 1.000 euros? Qui es resisteix?