Problemes i virtuts de la revolucionaria consola Retron 5

La nova consola americana Retron 5 ens permet jugar amb videojocs de 10 sistemes diferents en un sol aparell: NES, SNES, Super Famicom, Genesis, Mega Drive, Famicom, Game Boy, Game Boy Color, GBA i Master System, aquest últim mitjançant l'ús de la mateixa base del convertidor d'energia que es feia servir amb la Mega Drive. Podrem gaudir de tot el catàleg de jocs d'aquestes consoles amb gràfics millorats gràcies als diversos filtres que ofereix la Retron 5, que també està preparada per ser conectada en televisors d'última generació a través d’una connexió HDMI, oferint resolucions de fins a 720p i a 16:9 de forma impecable, i evitant qualsevol bloqueig regional en cartutxs importats fet que permet jugar en qualsevol joc editat en qualsevol indret del món, sense oblidar que fins i tot podem connectar dos comandaments originals de cada sistema!

I no només podrem aplicar filtres per suavitzar el pixelat dels jocs sino que també podrem aplicar scanlines, per a què que la imatge s'assembli més a la que oferien les televisions CRT antigues i recreatives. Possiblement una de les opcions estrella sigui la de poder guardar partides, cosa impossible en practicament tots els jocs de 8 bits tret d'alguns com Super Mario Bros 3.  

També podrem usar patchs IPS creats per fans, aplicant multitud de trucs, nous nivells, modificacions als nostres jocs favorits i fins i tot carregar roms descarregades d'internet mitjançant un procés molt senzill! Retron 5 basa el seu funcionament en la copia del joc original, convertint-lo en un arxiu .BIN i posteriorment executant-lo, actuant com un emulador, fet que alguns puristes consideren un motiu determinant per no comprar-la ja que segons ells "perd la màgia". Cal afegir a la part negativa d'aquesta consola revolucionaria que també sofreix alguns problemes de compatibilitat que es van solucionant progressivament gràcies a actualitzacions del seu firmware, i d’altres problemes físics que poden fer que els nostres jocs s’encallin lleugerament al ser connectats i extrets, inclús arribant a trencar-se si no anem en compte. El seu preu actual al nostre país voreja els 140€ i la seva compra és recomanable per a tots aquells que no estiguin disposats a fer-se amb totes les consoles retro originals.

retron5