6 breus raons per acabar enamorant-se de “Mad Men”

Mad Men és una de les millors sèries del panorama actual i sens dubte una de les que serà recordada per a la posterioritat. El projecte televisiu de Matthew Weiner per sort va acabar a AMC, una cadena americana de cable que aposta sempre per la ficció sense concessions amb exemples tant magnànims com Breaking Bad o The Walking Dead, autèntiques perles televisives. Mentre esperem que torni al 2015 per posar punt i final a la setena temporada, hem reunit 6 breus raons per a que decidiu conèixer les aventures de Don Draper i companyia:

mad-men

– El reflex d’una època: tot i ser una història de ficció ambientada en els anys 60 i 70, és 100% respectuosa amb el seu context social i històric.

– Els personatges: no espereu personatges icònics, sinó reals amb tot el que això comporta. El principal, Don Draper (Jon Hamm) director creatiu de l'agència de publicitat, posseeix el carisma suficient per esdevenir històric.

Guió preparat per als més exigents: es pot acusar a la sèrie de falta d’acció, però mai se la pot acusar d’avorrida, un cop adequats al seu ritme voldrem viure dins el seu propi univers.

– L’insuperable treball de càmera: la precisió i la motivació de cada pla no deixen indiferents als espectadors. Cada capítol sorprèn i s’acaba convertint en un autèntic manual del bon càmera.

– La correcte selecció de la BSO: silencis i cançons conviuen en perfecte harmonia, jugant també el seu paper en la trama.

El glamur de l’excés: publicistes que treballen en els gratacels Madison Avenue abusant del tabac i l’alcohol mentre el seu món exterior es descompon.