“Alien”, “Blade Runner”, “The Man in the High Castle” i “Firefly” en el mateix univers!

 

Existeix un univers comú creat en primera instància per l’escriptor Phillip K Dick, i desenvolupat principalment per Riddley Scott i Joss Whedon, per a les sèries The Man in the High Castle i Firefly, i la saga Alien-Prometheus i Blade Runner? Sembla que sí, és conegut popularment com a Ridley K Whedon, i podríem sumar-hi també el film Soldier de Paul W. S. Anderson.

 

The Man in the High Castle (ambientada l’any 1962)

El món està dominat pels nazis, després que aquests guanyessin la Segona Guerra Mundial. Ara els Estats Units està dividit en dues parts: l’oest controlat pels japonesos, i l’est controlat per l’Alemanya nazi (el mig és terra de ningú). La victòria de les potències de l’Eix es basa en l’obtenció de bombes nuclears, gràcies a l’avenç tecnològic en lloc de l’avenç social, el que dóna lloc a la primera connexió presentada a la teoria, una humanitat molt més evolucionada tecnològicament respecte a la nostra realitat. Tal com succeeix precisament a Blade Runner, obra de Phillip K Dick, escriptor també de The Man in the High Castle, adaptada a sèrie de televisió per Amazon Prime.

 

 

Blade Runner (ambientada l’any 2019)

La ciutat de Los Angeles retratada primer per Ridley Scott, i després per Denis Villeneuve en la seqüela, té multitud de dissenys publicitaris i urbans japonesos, pel que podem entreveure que la costa oest ha estat controlada pels japonesos des de 1962, al cap i a la fi l’autor de les 2 obres és el mateix. El conflicte del film és entre humans i robots/replicants, dissenyats per assemblar-se i comportar-se com a persones, dissenyats per la companyia Tyrell. D’entre ells destaquen les mateixes característiques: rossos, ulls blaus, alts i forts; característiques de la raça ària.

 

 

Soldier (ambientada l’any 2036)

Aquest és un spin-off oficial de Blade Runner que va passar amb més pena que glòria, tot i que disposa d’un valor incalculable, ja que connectà els universos Blade Runner i Alien per primer cop, molt abans que ho fes un dels continguts extres d’Alien Covenant. I és que a Soldier fan aparició estel·lar dues armes usades pels mateixos marines d’Aliens: El Retorn, el rifle M41A Pulse i la USCM smartgun.

La història ens trasllada l’any 2036, on un soldat interpretat per Kurt Russell era donat per mort en un planeta llunyà, una mena d’abocador inhabitable. Entre l’historial militar del protagonista figura que va estar a la Batalla de Tanhauser i a la d’Orió, de manera que els ulls de Kurt Russell sí que van poder veure allò del que parlava Rutger Hauer moments abans que els seus records es perdessin com a “llàgrimes en la pluja”. A més entre tones de ferralla que s’acumulen al planeta en què acaba Russell, podem veure un vell conegut … un cotxe spinner com el que utilitzen els dos protagonistes de les dues pel·lícules de Blade Runner.

 

 

Saga Prometheus (ambientada d’inici a l’any 2093) i Alien (ambientada d’inici a l’any 2122)

Film dirigit per Ridley Scott (pare de la saga Alien) on apareix la companyia Weyland Corporation, que un cop va dissenyar androides, però ara explora l’espai. El protagonista és David, un robot/replicant alt, fort, de cabell ros i ulls blaus, interpretat per Michael Fassbender. La supremacia ària de The Man in The High Castle i el poder dels robots d’influència japonesa de Blade Runner tornen a aparèixer reflectits nítidament.

La teoria torna a reconfirmar-se quan trobem en els extres d’Alien Covenant un easter egg amagat que vincula l’empresa Tyrell de Blade Runner amb la resta de l’univers cinematogràfic Alien-Prometheus. En el text hi podem llegir: “Tyrell (de Blade Runner) es va acostar a Weyland per unir-se a ell. Però Weyland el va rebutjar”.

 

 

Firefly (ambientada l’any 2157)

Ara passem a Joss Whedon. La seva signatura apareix a Alien: Resurrection, i per tant rep l’herència directa de Riddley Scott, i les seves suposades influències-relacions amb l’escriptor Philip K. Dick. L’any 2157 a la sèrie Firefly, els humans habiten diverses galàxies en un univers espacial distòpic. L’escena inicial del primer episodi d’aquesta sèrie de Whedon mostra a Mal (Nathan Fillion) saltant sobre una torreta. La pantalla s’il·lumina, i allà mateix, en taronja neó apareix… el logotip de Weyland Corporation!

 

 

La confirmació definitiva que estem davant d’un univers compartit per 4 grans franquícies del cinema i la televisió amb origen en els llibres de l’escriptor Philip K. Dick!