Crítica “Batman v Superman”, fans contra premsa [Sense spoilers]

Abans de que seguiu llegint la següent crítica lliure de spoilers de Batman v Superman, volem deixar clar que tot tipus d’art (en especial el cinema) és subjectiu, pel que tothom pot tenir una opinió diferent. Qui sap si Zack Snyder preveient l’acollida negativa de la seva obra va configurar els seus tràilers com autèntiques trampes per a deixar en fora de joc a tots aquells “crítics” amb ganes de destruir el gènere de superherois, o senzillament destruir la única competència de Marvel a la gran pantalla. El cas és que ho ha aconseguit, els ha deixat totalment en entredit, i us animem a que veieu Batman v Superman, i contrasteu totes les informacions que han anat apareixent en ràdio, internet, premsa i televisió, amb el que veureu a la gran pantalla. El trist nivell de l’actual periodisme professional en alguns casos ha anat més enllà de la difamació, un bon exemple ha estat una famosa revista de videojocs d’Espanya que en la seva plana web en un acte de nul·la professionalitat ha publicat una notícia amb un titular-spoiler del final de la pel·lícula.

Demon-from-Above

Batman v Superman és imperial i sublim en pràcticament tots els seus aspectes, difícilment tornarem a veure quelcom similar en els propers anys. Defectes? Molts. Handicaps? Molts. Però el resultat ha estat una autèntica obra d’art del segle XXI, un tipus d’art que ve gran a gran part de la “crítica especialitzada” que s’està quedant enrere en aquest nou segle. Els fans com si d’un acte heroic més de la pel·lícula es tractés han respost contra la pressió dels mitjans, assistint als cinemes, i posteriorment explicant la veritat. La guerra mediàtica està servida amb Batman v Superman, fans contra premsa.

Batman v Superman ofereix escenes i moments mai plasmats de forma tant bíblica i espectacular en una pel·lícula de superherois”

Sorprendre en el gènere de superherois a la gran pantalla després d’una saga de culte com la de Christopher Nolan (la qual també va ser insultada per alguns que ara l’idolatren) és complicat, i més quan DC havia d’innovar en un moment estratègic en el que Marvel ja havia usat pràcticament totes les cartes en joc. Quin era el camí a seguir? Crear la pel·lícula que tot fan hagués volgut veure, fidel als còmics, a les sèries, als videojocs, a tota la mitologia creada al voltant de dos icones quasi religioses com Superman i Batman. Multitud d’escenes per emmarcar, actors a l’altura amb un immens Ben Affleck, un personatge femení dignificat i encarnat per Wonder Woman, música creada per autèntics Déus a la terra com Hans Zimmer i Junkie XL, i un treball de fotografia mai vist en una pel·lícula d’aquest tipus. Si que és cert que el guió i la història podrien haver millorat en alguns moments de la pel·lícula, a l’igual que el nou concepte de Lex Luthor, però els canvis sempre son arriscats i comporten marges d’error, però en aquest cas queden perfectament coberts com si el pas del batmòbil de Zack Snyder els hagués sepultat.

Batman v Superman no és la segona part de The Man of Steel o la introducció d’un nou Batman al nou univers de DC a la gran pantalla, és quelcom més que haureu de descobrir per vosaltres mateixos. Us recomanem abans d’assistir al cinema que reviseu els còmics del Retorn del Cavaller Obscur de Frank Miller i Una mort en Família de Jim Starlin per a entendre millor la versió de Batman que us trobareu. I sens dubte que hagueu vist The Man of Steel, la primera pel·lícula del Superman de Zack Snyder.