Es confirma la troballa d’un cargol de metall de 300 milions d’anys

El 7 d’octubre de 1996 un grup d’arqueòlegs russos anomenat Kosmopoisk va realitzar una expedició per a cercar les restes d’un meteorit que havia caigut en una zona de la Xina limítrofa amb Rússia. Un dels components de l’expedició, Dimitry Kurkov, en remoure una pedra va descobrir que aquesta tenia incrustat un cargol de metall.

Si tenim en compte que els geòlegs de l’equip van estimar que la roca tenia entre uns 300 i 350 milions d’anys, i aquesta es va crear al voltant del cargol la història es torna força desconcertant. Com pot existir un cargol de metall de gairebé 300 milions d’anys si l’humà modern existeix fa menys de cent mil? De fet fa 300 milions d’anys els primers animals complexos començaven a emergir de la mar per adaptar-se lentament a la terra.

Finalment la troballa s’ha donat a conèixer per Kosmopoisk, commocionant a la comunitat científica internacional. Aquesta organització ha confirmat que el cargol és de metall i és molt més antic que la pedra que el rodeja, pel que ens trobem un cop més davant d’un cas d’oopart (objecte fora de lloc).

Kosmopoisk, o abreujat ОНИОО, és una organització científica russa que investiga en els camps de la ufologia i criptozoologia. L’organització compta amb més de 2.500 membres actius en més de 100 grups en 25 països arreu del planeta, i han organitzat més de 250 expedicions des de 1980. Kosmopoisk va esdevenir famosa fa uns anys quan el seu director general Vadim Chernobrov va assegurar que havia construït una màquina del temps funcional.