Clàssic del mes, vol. 1: Metal Gear Solid

 

L’obra d’Hideo Kojima va aconseguir expandir els horitzons del videojoc amb la seua barreja d’acció, espionatge i estratègia.

Metal Gear Solid fou publicat a Japó i als Estats Units a finals de 1998 i a Europa en febrer de 1999 per a PlayStation i, malgrat que han passat ja vint anys, el seu llegat hi perdura.

Es tractava de la tercera entrega de la saga Metal Gear, sorgida de la ment d’Hideo Kojima, un dels dissenyadors de videojocs més reconeguts del món. Aquesta sèrie plantejava al jugador la possibilitat d’evitar els enemics en comptes de combatre’ls directament, i Metal Gear Solid traslladà aquesta mateixa idea a un entorn tridimensional.

Mentre que la jugabilitat seguia consistint a despistar els enemics i atacar-los per l’esquena, la trama esdevingué encara més important gràcies al pas a les 3D. Les seqüències de vídeo, algunes d’imatge real, resultaven imprescindibles per a immergir el jugador en un món d’espionatge, terrorisme i geopolítica sense precedents.

Aquest component cinematogràfic és un dels trets més característics de l’obra de Kojima, així com la creació de personatges tan carismàtics com Solid Snake, Sniper Wolf, Revolver Ocelot o Psycho Mantis, entre d’altres. Metal Gear Solid destaca en tots dos aspectes i es converteix en un dels títols més influents de la història, també a nivell jugable.

Hui dia, Metal Gear Solid es troba disponible en format digital per a PS3, PSP i PS Vita mitjançant PlayStation Store. El podeu trobar també en la PlayStation Classic, a la venda el 3 de desembre.

——————-
David Pedrós