Clàssic del mes, vol. 10: Sonic the Hedgehog

 

L’eriçó blau de Sega va fer història a consoles com Mega Drive o Master System i és, des d’aleshores, un dels personatges de videojoc més coneguts del món.

Sonic the Hedgehog arribà a les tendes l’estiu de 1991 i va trencar motles en la consola de 16 bits de Sega, Mega Drive. Es tractava d’un colorista i frenètic plataformes en 2D que presumia d’uns nivells amb múltiples camins i, sobretot, d’un ritme de joc mai vist abans en el gènere. Sonic era capaç de recórrer els escenaris en qüestió de segons, però evitar-ne els obstacles i els perills ocults resultava també un repte major a tanta velocitat.

 

 

La seua repercussió no es va limitar només a qüestions tècniques i jugables, sinó que el mateix Sonic va representar un fenomen en si mateix. El seu disseny i caràcter van aconseguir captivar milions de jugadors arreu del món i, a hores d’ara, resulta una de les cares més famoses del mitjà.

 

 

Des d’aquell títol original s’han editat infinitat de videojocs protagonitzats per l’eriçó. S’hi ha de ressaltar l’homònim per a Master System i Game Gear (que no era una simple conversió a 8 bits, sinó un destacat joc propi) i les no menys importants seqüeles per a Mega Drive: Sonic the Hedgehog 2, Sonic the Hedgehog 3 i Sonic & Knuckles. Tota consola posterior de Sega va poder comptar amb algun joc de Sonic, que ara visita amb freqüent normalitat els sistemes de Nintendo, Sony o Microsoft.

Podeu retrobar-vos amb Sonic the Hedgehog a una immensa quantitat de plataformes diferents, gràcies a recopilatoris com Sonic Jam (Sega Saturn), Sonic Mega Collection (GameCube), Sonic Mega Collection Plus (PS2, Xbox i PC), Sega Mega Drive Collection (PS2 i PSP), Sonic Classic Collection (Nintendo DS), Sega Mega Drive Ultimate Collection (PS3, Xbox 360) i Sega Mega Drive Classics (PC, PS4, Xbox One i Nintendo Switch). A més a més, forma part del catàleg de jocs preinstal·lats de Mega Drive Mini, a la venda el 4 d’octubre.

 

 

——————
David Pedrós