Clàssic del mes, vol. 7: Gran Turismo 3: A-Spec

 

Després de dues entregues excel·lents aparegudes a la primera PlayStation, el salt tècnic i jugable de Gran Turismo 3 va permetre a la segona consola de Sony repetir l’èxit de la seua antecessora.

Gran Turismo 3: A-Spec va veure la llum en ple 2001, un any més tard del llançament de PlayStation 2. El títol de Polyphony Digital es va convertir ràpidament en un èxit de vendes i va demostrar l’evolució tecnològica de la nova màquina, amb un apartat gràfic mai vist en un joc de carreres fins aquell moment.

 

 

Aquest avanç tècnic es feia també palpable en el comportament dels vehicles, que reaccionaven de manera més realista a una conducció que tenia molt en compte l’adherència dels pneumàtics, variable segons les condicions de l’asfalt i la meteorologia.

L’aspecte mecànic també resultava molt important per a poder superar el mode Gran Turismo, que incloïa com a novetat proves de resistència i ral·li. Aquesta modalitat de joc convidava el jugador a competir amb cotxes poc potents a l’inici per a progressar cap a campionats més importants, mitjançant l’obtenció de llicències i crèdits per a comprar automòbils de majors categories.

La saga, dirigida per Kazunori Yamauchi, es va estrenar l’any 1997 i, des d’aleshores, ha estat lligada a la marca PlayStation, amb aparicions a quasi tots els sistemes de Sony. En podeu jugar l’última entrega, Gran Turismo Sport (PlayStation 4, 2017), centrada en el joc en línia.

 

——————
David Pedrós