[Comunicat] Nova etapa de Microoci.com

 

Des del naixement del projecte Microoci.com, el novembre del 2010 fins al dia d’avui, no hem rebut ni la més mínima ajuda de cap institució pública o privada catalana, per petita que sigui. Hem estat totalment ignorats en especial per entitats com la Generalitat de Catalunya, i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Curiosament ni els alts nivells d’engagement (molt per sobre de la majoria de mitjans professionals editats en català, i dels mateixos programes de la CCMA), ni els més de 15.000 seguidors a xarxes socials, han estat suficient per aconseguir la seva atenció, tot i saber perfectament de la nostra existència i activitat.

Si ens hem expressat en català fins avui dia, ha estat perquè és la llengua amb la qual vàrem decidir començar el projecte, i perquè creiem que hi havia un gran recorregut per davant, sempre amb la il·lusió d’algun dia poder professionalitzar el nostre esforç. Però malauradament després de quasi deu anys ens sentim estancats, sense capacitat de fer un pas endavant sense el més mínim suport institucional, el qual ens ha girat l’esquena de mil i una maneres, algunes força vergonyants i ridícules. Un suport imprescindible que precisament sí que reben la gran majoria de grups de comunicació del nostre país, i sense el qual es trobarien exactament en la nostra situació.

Així doncs us anunciem que hem decidit posar punt final a l’edició de nous continguts en català, concretament a la nostra plana web i Twitter, i donem pas a una nova etapa on tots els nous continguts de la nostra plana web, i activitat a Twitter, seran en castellà. Tot i que l’aplicació d’aquesta mesura serà progressiva, el català seguirà tenint presència en la nostra activitat diària a Facebook, i en els nostres articles web publicats anteriorment, els quals la gran majoria no seran traduïts al castellà.

L’opció de poder competir en un mercat internacional molt més ampli pel que fa al volum de lectors ens obre noves oportunitats  per intentar professionalitzar algun dia el projecte. En aquesta nova etapa esperem seguir-vos tenint al nostre costat, tot i que entendrem perfectament la vostra decisió si decidiu deixar-nos enrere. Sigui quina sigui la vostra decisió, gràcies per compartir la nostra passió pels videojocs, sèries, cinema, retro i temàtiques d’entreteniment.