Curiositats cinematogràfiques Vol.1: “Matrix”

Quan veiem per primer cop una pel·lícula, poques vegades ens fixem en els petits detalls que el director ens han deixat subtilment. En aquesta nova saga us oferirem un breu recull dels detalls més destacats de les pel·lícules més destacades de l’historia del cinema. Que us sembla si comencem amb Matrix?

En l'escena en què els agents interroguen i li llegeixen els drets a Thomas Anderson (Neo) a la sala de policia, el seu passaport caduca el dia 11 de Setembre de 2001, dia dels atemptats als EUA, no oblidem que la pel·lícula va ser estrenada el 1999, coincidència?

matrix-passaport

L'escena en que Morfeo presenta Neo als membres de la tripulació del Nabucodonosor és exactament idèntica a l'escena en que Laurence Fishbourne (Morfeo) presenta els membres de la tripulació en la pel·lícula Horitzó final (Event Horizon).

L'apartament de Neo és el 101, si traduïm el número de binari a decimal és el 5. Curiosament Neo és el 5è salvador de Matrix.

Quan el director de l’empresa renya a Neo per arribar tard, es veuen dos operaris netejant les finestres,  aquests són els germans Wachowski fent hores extres.

wachowsky-matrix

Quan és rescatat per la nau Nabucodonosor, Morfeo li diu: "Welcome to the real world" (Benvingut al món real). Aquesta frase és pronunciada pel mateix actor en una seqüència de la pel·lícula Llavors de rancor.

En l'escena en que Morfeo ensenya la nau a Neo, es veu la placa de la nau Nabucodonosor i a sota posa "Mark III No 11". Si busquem a la Bíblia "Marc 3,11" ens trobem el següent: "I els esperits malignes, en veure'l, es llançaven als seus peus i li deien: Tu ets el fill de Déu".