“Daredevil”, la millor sèrie de superherois de la història

[SENSE SPOILERS] El passat 10 d'abril, des de la plataforma Netflix, als Estats Units es va estrenar la nova sèrie de Marvel sobre un dels seus personatges més carismàtics, Daredevil "l’home sense por". Degut a l’aberració cinematogràfica del 2003 protagonitzada per Ben Affleck les expectatives no eren gaire altes, pel que a priori Charlie Cox ho tenia ben fàcil per recuperar la dignitat del personatge. Lluny d’aquell desastre que molts intentarem oblidar algun dia, podem assegurar que aquesta sèrie possiblement no només és el millor que Marvel ha creat amb actors de carn i os, sinó que la podem posar a l’altura de l'hiperrealisme del Batman de Nolan, sí son paraules majors.

Tretze episodis han estat més que suficients per explicar els orígens d'una història complexa, fosca i molt pertorbadora, la lluita entre l’advocat cec Matt Murdock i el totpoderós gàngster multimilionari Wilson Fisk, més conegut com a Kingpin interpretat per un immens Vincent D'onofrio que ha sabut transmetre a la perfecció la brutalitat i angoixa que ha de despendre aquest personatge tant sanguinari. Un guió exquisit i uns secundaris a l’altura han posat en safata l’èxit al seu director Steven S. DeKnight, que per desgracia segurament no seguirà al capdavant de la direcció.

Marvel és totalment conscient del potencial d’aquesta sèrie, que suposa un pas endavant ferm respecte a l’univers serièfil de DC Comics, i  i ja ha confirmat una segona temporada, a part de deixar entreveure que Charlie Cox s’ha guanyat un lloc en properes pel·lícules de The Avengers interpretant a Daredevil, fet que esperem que aviat es confirmi oficialment.

daredevil