Clàssic del mes, vol. 6: Doom

 

L’obra a càrrec de John Carmack i John Romero va aportar una sèrie d’innovacions al mitjà videolúdic que encara hi segueixen vigents quasi vint-i-sis anys més tard.

Actualment, el shooter en primera persona és un dels gèneres més coneguts i exitosos gràcies a franquícies que produeixen ingressos milionaris, com Call of Duty, Battlefield o Far Cry, entre d’altres. Però bona part de la seua popularitat prové dels anys 90.

Doom fou publicat per l’empresa estatunidenca id Software a finals de l’any 1993 per a MS-DOS. Juntament amb Wolfenstein 3D (1992) i Quake (1996), dels mateixos creadors, és considerat un dels pioners del shooter en primera persona i, alhora, principal artífex del seu èxit immediat entre els jugadors.

Presentat amb perspectiva 3D, però sense fer-hi ús encara de polígons per al disseny d’escenaris i personatges, Doom destacava per la seua acció desmesurada, pels seus laberíntics nivells i pels seus elevats graus de violència, humor i diversió. Conceptes tan importants hui dia com el del joc en línia o el de la comunitat mod ja estaven presents en aquest títol i també van ajudar al fet que siga considerat un referent ineludible en la història dels videojocs.

Podeu jugar Doom a una gran quantitat de sistemes, així com descarregar-ne diferents col·leccions digitals a Steam o PlayStation Store, com ara The Ultimate Doom, Doom Classic Complete o Doom 3: BFG Edition, per exemple.

 

—————-
David Pedrós