Comprarà TV3 “Dragon Ball Super” i s’emetrà finalment en català al Canal Super 3?

 

El passat 15 de febrer es van complir 30 anys de l’emissió del primer episodi de la sèrie Bola de Drac a TV3. Un anime que va arribar a casa nostra com un total desconegut, però sota el segell de qualitat d’Akira Toriyama, i que de seguida es va guanyar el cor de les generacions més joves del país, que tres dècades després encara la recorden amb extrema emoció.

Lògicament TV3 també es va voler sumar a les celebracions de l’aniversari a les xarxes socials, però la cosa no va acabar gaire bé pels seus interessos… Centenars d’usuaris van acabar retraient la hipocresia del canal, que ara es vanagloriava de l’efemèride, després de retirar l’emissió de qualsevol temporada de Bola de Drac dels seus canals, tancar el canal 3xl.net, i ignorar per complet totes les iniciatives que han anat sorgint al llarg d’aquests anys per recuperar la sèrie.

Ara la gran pregunta que és fan els seguidors catalans de Bola de Drac és si TV3 s’acabarà fent amb els drets de Dragon Ball Super. Malauradament no tenim bones notícies, segons les declaracions de diverses fonts properes a TV3, i diversos actors de doblatge de les primeres temporades de la sèrie, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals “no ha contemplat, ni contempla, la compra dels drets per emetre aquesta o qualsevol altre nova sèrie de Bola de Drac, ni té previst fer-ho en un futur pròxim”.

Així doncs, davant d’aquestes males notícies només ens queda encreuar els dits, i esperar que sorgeixin noves i múltiples iniciatives ciutadanes per a pressionar de forma real a la CCMA, i que no tot s’acabi diluint en iniciatives de caràcter personalista i col·laboracionista per a acaparar minuts de glòria i protagonisme, com tristament ha succeït aquests últims temps i que han suposat una pressió estèril.