Entrevista amb JJ Benítez, periodista i autor de la saga “Caballo de Troya”

 

Juan José Benítez López, més conegut com a JJ Benítez, va néixer a Pamplona un 7 de setembre de 1946, i és un dels escriptors en idioma espanyol més venut de tots els temps. També és conegut pels seus treballs d’investigació periodística pel que fa a història, filosofia i fenomen OVNI entre altres disciplines. Durant la seva extensa trajectòria periodística també ha realitzat sèries documentals per a televisió com Planeta Encantado (2003-2004) i el documental Existió otra humanidad (1977).

D’entre les més de 50 obres publicades, destaca la que va publicar l’any 1984. Un polèmic llibre que assegurava que 11 anys enrere l’USAF dels Estats Units d’Amèrica havia aconseguit crear una màquina del temps que va permetre viatjar a dos oficials (nomenats en el llibre amb els noms en clau Jason i Eliseo) a l’any 30 de la nostra era, per seguir diversos moments de la vida de Jesús de Natzaret. El llibre en qüestió es deia Caballo de Troya, i des de llavors s’han publicat fins a 11 nous volums basats en els diaris dels dos astronautes, que segons el mateix autor, li varen ser cedits perquè poguessin ser alliberats a l’opinió pública.

 

 

JJ Benítez, basant-se en els textos, sosté que Jesús mai va voler fundar una religió, que va tenir diversos germans i que la imatge que ens ha arribat d’ell està completament manipulada. L’última peça d’aquest trencaclosques políticament incorrecte, i que durant anys ha provocat el rebuig frontal del Vaticà, arriba al seu antepenúltim capítol amb El diario de Eliseo (Planeta), que narra els dos últims anys i tres mesos de la vida pública de Jesús.  Benítez se segueix reafirmant en el seu paper de mer intermediari del relat dels dos astronautes, i assegura que encara avui en dia segueix investigant amb experts els fets que s’hi descriuen: “És una informació que se’m va cedir i en la qual jo pràcticament no tinc res a veure”.

 

 

Després de la publicació de l’onzè llibre relacionat amb la saga Caballo de Troya, creus que encara existeix prou material per a nous llibres?
Queden encara dos llibres per publicar: Belén i Rayo Negro. El primer correspon a la vida pública del Mestre, i són pàgines esqueixades del novè llibre de Caballo de Troya, que es van haver de suprimir de l’obra final, per a poder reduir la seva extensió, que era enorme. De moment encara no sé quan el publicaré. Rayo Negro, són les experiències de Jesús de Natzaret abans de la seva vida pública, i tampoc puc dir quan el publicaré, no depèn només de mi.

Tots els fans de la saga ens preguntem el mateix, són els diaris dels dos astronautes de la USAF, una història real? Quina és la teva opinió al respecte a l’haver pogut conèixer a Jason en persona?
El cor em diu que la vida de Jesús, explicada en aquests llibres, és molt més propera a la veritat del que asseguren els textos dels evangelis que ens han arribat fins avui dia.

Tindrem alguna vegada accés, encara que sigui a una foto o escaneig, als diaris dels dos astronautes? Tens pensat donar-los a un museu o organització un cop hagis publicat tot el seu contingut, perquè segueixin sent estudiats i investigats?
En el seu moment vaig prometre als seus autors que mai revelaria els diaris, de cap manera, i sempre compleixo amb la meva paraula.

Has rebut alguna vegada el contacte d’alguna altra persona relacionada amb els projectes secrets en els quals van estar implicats els dos astronautes de l’operació Caballo de Troya?
Sí, he tingut l’oportunitat de parlar del tema amb altres militars dels Estats Unit d’Amèrica.

Va existir realment interès per part de Steven Spielberg de portar la història al cinema?
Steven Spielberg va conversar amb mi durant la filmació de L’Imperi del Sol a Espanya, concretament a Huelva, em va preguntar: “Està publicada l’obra Caballo de Troya en anglès?”. Li vaig respondre que encara no, i ell em va respondre: “Parlarem quan el publiquis en anglès”.

Hi ha hagut interès per part d’altres professionals de cinema?
Sí, hi ha hagut interès per part d’altres directors per portar l’obra als cinemes.

Creus que algun dia podrem veure la trama a la pantalla gran o en format de sèrie en streaming?
Espero que s’acabi adaptant a sèrie de televisió (algun dia).

Al llarg de la teva carrera quin ha estat l’albirament OVNI més espectacular a què has assistit?
Un que va tenir lloc a l’autopista en el tram de Cadis a Sevilla, vaig poder fer fotos.

Quina d’aquestes opcions creus que és la que més s’ajusta a la veritat? Els tripulants d’OVNIS són altres humans que ens visita des de les seves colònies en l’espai, extraterrestres, viatgers del temps o humans de la Terra d’altres dimensions.
Crec que les civilitzacions que ens visiten provenen d’altres dimensions, de la nostra galàxia i d’altres galàxies.

Quin gènere literari prefereixes com a lector?
Tota la bona literatura m’agrada.

Com veus a la raça humana en 1000 anys?
No la veig (rialles).

Quins llibres de la teva obra recomanes per a tot aquell que mai t’hagi llegit encara?
La ventafocs: Cartas a un idiota, memorias de un desmemoriado.

Per què creus que la majoria de la comunitat científica no es pren seriosament la investigació del tema OVNI i el sobrenatural?
Perquè la ciència està en altres guerres. El dia que els militars obrin els seus arxius OVNI no sé sota de quina pedra s’amagaran.

És la teva passió per revelar misteris el veritable motiu pel qual segueixes escrivint?
El meu verdader objectiu és investigar i escriure per obrir la ment de les persones.

Tens por a la mort? Creus que veurem una altra vegada a tots els que hem perdut?
No li tinc por. Sé que després seguiré viu, i ens retrobarem amb els éssers estimats difunts.