Descobreixen una femella de tauró viva des de l’època de Shakespeare

Ara fa més de 400 anys, a les aigües gèlides de Groenlàndia, naixia la protagonista d’aquesta sorprenent història, una femella de tauró boreal que actualment està considerada l’animal més vell del planeta. Aquest exemplar de Somniosus microcephalus va néixer ni més ni menys que a la època de William Shakespeare,  quan les corones d’Escòcia i Anglaterra s’unien i començava la Guerra dels Trenta Anys. A causa de que la datació per carboni no produeix dates exactes, es creu que va poder haver nascut entre l’1501 i el 1744, però la seva data més probable és a principis del segle XVII.

Experts de la Universitat de Copenhaguen van utilitzar la tècnica de datació de radiocarbons per a datar la seva edat real

Els taurons de Groenlàndia són enormes bèsties que poden arribar a tenir una longitud de 6 metres i neden molt lentament submergits en les aigües del nord de l’oceà Atlàntic, i del glacial Àrtic. És gràcies a aquest ritme de vida lent i una taxa de creixement bastant relaxada que poden viure durant segles.