El final alternatiu que no vam veure, i el possible retorn de “Lost”

Lost va emetre el seu últim episodi el 23 de maig de 2010, i el seu adéu encara avui dia costa molt de digerir entre els seus milions de fans pel desencant generalitzat després del seu desenllaç final. Els seus creadors, Damon Lindelof i Carlton Cuse, l’any 2017 van confirmar a Entertainment Weekly que el final original de la sèrie havia de ser completament diferent del que finalment vam veure a la pantalla petita. No obstant això, els problemes de pressupost per poder fer-lo realitat van obligar a canviar el pla inicial i a modificar el tancament de la mítica sèrie.

Lindelof i Cuse van explicar que el volcà de l’illa era el lloc on es creava l’icònic Fum Negre, al final original de Lost: “Sempre buscàvem com utilitzar qualsevol element de Hawaii per donar suport a la narrativa visual de la sèrie. L’illa era un altre personatge més i sempre buscàvem elements que li concedissin personalitat”.

Per aquesta mateixa raó, Cuse va decidir que el volcà havia de jugar un paper important en la sèrie, com si es tractés d’un altre personatge més. Va ser llavors quan van decidir que aquest volcà, que havia estat inactiu durant la resta de temporades, anava a esclatar, desencadenant així en una batalla èpica entre el bé i el mal: “Anàvem a tenir molta activitat sísmica que acabaria amb una gran baralla entre les forces del bé i del mal representades com Jack i l’Home de Negre enmig del magma”.

 

 

No obstant això, Lindelof i Cuse mai van poder dur a terme aquest final per l’alt cost que suposaria el seu desenvolupament. Els creadors de la sèrie van arribar a explicar aquest final de la sèrie als directius de la cadena ABC, els quals van rebutjar la idea per ser massa costosa: “Nois, us volem i us deixem acabar la sèrie, però no podem permetre que la cadena faci fallida en el procés”.

El pla original dels creadors de la sèrie era el de mostrar, en el capítol número 15 de la sisena temporada, com el volcà entrava en erupció i com el germà malvat de Jacob es convertia en el Fum Negre allí després de ser llançat a l’interior del volcà pel mateix Jacob. Finalment, la sèrie mostraria la lluita entre el bé i el mal en un combat entre Jack i l’Home de Negre a la vora d’un dels penya-segats de l’illa, un final molt menys espectacular que la idea original dels creadors de la sèrie.

Per altra banda aquest passat febrer la presidenta d’ABC, Karey Burke, va obrir la possibilitat del retorn de la sèrie, però en format reboot, oblidant tot el que vam veure en pantalla prèviament. “És quelcom amb el que somio quan vaig a dormir. No he parlat amb els productors executius, Carlton Cuse o JJ Abrams, ni tampoc amb els estudis d’ABC sobre aquesta possibilitat”.

Burke va assenyalar que “potser algun dia, però de moment no. Seria divertit tenir una conversa sobre això. Seria genial que ABC contractés a algú amb una bona idea per poder reiniciar Lost amb nous personatges que anessin a una altra illa del món en un altre moment determinat”, va assegurar la presidenta de la cadena.