Fleabag, la sèrie d’humor negre que va arrasar als Emmy 2019

 

La sèrie Fleabag és un producte de culte que podeu trobar a la plataforma Amazon Prime, una proposta antièpica, petita i, sobretot, radical, dirigida, escrita i protagonitzada per la guionista i actriu britànica Phoebe Waller-Bridge.

 

 

La sèrie gira al voltant de les vivències d’una dona amb multitud de problemes existencials i una irrefrenable addicció al sexe. Aquesta dependència es va revelant a mesura que evoluciona la sèrie com la projecció d’altres conflictes humans: la por al compromís i l’amor, els jocs de poder i dominació psicològica i els bloquejos emocionals paralitzants. Durant la sèrie mai arribem a conèixer el nom real de la protagonista, però sí que podem arribar a comprendre el perquè del sobrenom del personatge: Waller-Brige interpreta una dona narcisista, perversa, inquieta i intel·ligentíssima.

La guionista fa que el seu personatge es dirigeixi directament a càmera per generar la sensació que hi ha dos plans de diàleg: el que manté amb la resta de personatges del repartiment i el que té directament amb l’espectador. Tractar d’explicar la profunditat emocional que l’actriu britànica aconsegueix imprimir a la seva obra amb la seva pròpia interpretació és com intentar explicar un color: aquest accent britànic que denota els millors col·legis de pagament, aquesta expressivitat elegant i alhora còmica que només està a l’abast de les millors actrius.

Fleabag de Phoebe Waller-Bridge va aconseguir 6 Emmys d’11 nominacions en els Emmy 2019, senzillament inaudit.