Adapten “Grand Theft Auto V” a la realitat virtual per a poder-lo jugar amb les Oculus i SteamVR

 

Jugar a Grand Theft Auto V per a PC en realitat virtual ja és possible de manera fàcil i senzilla. Fins ara tots els mods disponibles permetien usar un casc VR per a gaudir del joc de Rockstar però eren força complexos d’instal·lar i tenien molts errors.

El mod ha estat creat per l’usuari de Reddit “LukeRoss00” (via GTA Boom) i es pot descarregar gratis des GitHub. Tan sols cal descarregar l’arxiu .rar que apareix a la pàgina web i sobreescriure les dades del joc al vostre ordinador (recomanem fer una còpia de seguretat per salvaguardar les partides guardades).

Les anteriors versions d’aquest mod eren jugables, però només en part. Les cinemàtiques no estaven adaptades a la realitat virtual, una cosa que s’ha solucionat gràcies als ajustos que el modder ha fet en la profunditat de camp (FOV). També s’han solucionat problemes gràfics en animacions com tenir l’arma cap avall o entrar a vehicles.

 

 

Aquesta “Release 4” de R.E.A.L. arregla múltiples bugs de les anteriors versions i afegeix diverses millores. Ara els ajustos gràfics poden modificar des del menú del joc sense necessitat de reiniciar-lo, i s’ha afegit multisampling MSAA perquè els ordinadors amb components més potents puguin mostrar Els Sants de manera més nítida. A això cal sumar la compatibilitat amb altres mods que milloren gràficament el joc de Rockstar.

A això cal sumar millores com que el gir de càmera és ara més fluid o que els efectes de postprocessat no afecten tant els fotogrames per segon; a més, el parpelleig de pantalla en algunes seqüències del joc s’ha eliminat.

 

 

El mod, segons explica el seu creador en GitHub, només suporta de manera nativa dels cascos de realitat virtual d’Oculus i SteamVR (HTC Vive i Valve Index). En els cascos de Windows Mixed Reality i Pimax hi ha errors que encara no han estat solucionats, encara que “LukeRoss00” assegura que ha contactat amb els fabricants per rebre ajuda.