“Indiana Jones. El Retorn d’Elsa Schneider”, el fan film per a fans del Dr Jones

 

Indiana Jones. El Retorn d’Elsa Schneider, és una producció de Lluís Ortega (director i actor) i Benjamí Dalmau (director de fotografia i muntador), amb la participació de Svetlana Novikova i Noelia Cabello. L’estrena del curtmetratge va tenir lloc simultàniament a YouTube i la sala de projeccions d’Alcanar, població molt propera a la localització on va ser rodat el film, les catacumbes del Castell de Tortosa, de fet, és la primera vegada que es deixa fer un rodatge en aquest emplaçament, on actualment estan excavant restes de templers.

 

 

Aquest fan film és la segona part d’una trilogia iniciada amb Indiana Jones i la corona d’espines, dirigida en aquella ocasió per Jonatan Jiménez i protagonitzada pel mateix Lluís Ortega. Per a la producció de les dues pel·lícules s’han invertit més de dos anys i mig de rodatge, han estat enregistrades per indrets emblemàtics del territori i han comptat amb la participació i col·laboració de moltíssims aficionats a la saga. Hi ha escenes d’acció, efectes especials, banda sonora original, maquillatge especial, companyies de recreació històrica, actors i actrius coneguts i menys coneguts i tot de forma desinteressada. És la passió pel cinema i per l’univers del mític Indiana Jones.

 

Tant el tràiler com la pel·lícula es poden veure a YouTube, i els seus autors Ortega i Dalmau senten satisfacció pel projecte i volen “aconseguir una bona repercussió mundial entre els fans de la saga”. Per ara ja han estat premiats al Cinefan Festival d’Úbeda 2019 amb la millor Banda Sonora i millors efectes especials per la primera entrega de la trilogia Indiana Jones i la Corona d’Espines. Ara toca esperar al tercer i últim film, Indiana Jones i el Santuari de l’Orde Negra.