“Injustice”, la sèrie de còmics que marquen un abans i un després en l’univers DC

 

Injustice: Gods Among Us és una sèrie de còmics nord-americana de la companyia DC, ideada com a preqüela per al videojoc de lluita Injustice: Gods Among Us, i que ens narra els cinc anys anteriors als videojocs.  La trama té lloc en una realitat alternativa, on Superman decideix acabar amb la violència, armes i tirania arreu del planeta Terra després d’un abominable crim del Joker que destrossa la vida de l’home d’acer. Aquest estableix un règim de control a la Terra, i com a resposta, Batman forma una insurgència per lluitar contra el que ell considera un règim dictatorial.

 

 

La sèrie va ser escrita per Tom Taylor i Brian Buccellato, i il·lustrada per diversos artistes, com Jheremy Raapack, Mike S. Miller, Bruno Redondo, Tom Derenick i altres. En un primer moment la sèrie va ser publicada digitalment per DC Comics des del gener de 2013 fins al setembre de 2016, i després es va publicar en format de còmic físic i es va recollir en edicions de paperback i de tapa dura.

A manera de spin-off cal destacar la sèrie Injustice: Ground Zero, la història del videojoc narrada des de la perspectiva de Harley Quinn, i una minisèrie coneguda com a Injustice vs. Masters of the Univers, un crossover amb la franquícia Masters of the Universe que va ser publicada per primera vegada el 18 de juliol de 2018 per DC Comics. Està escrit per Tim Seeley amb art de Freddie Williams II, i segueix el final alternatiu del segon joc (Injustice 2), on Superman guanya Batman.

 

 

Precisament aquesta segona part d’Injustice compta amb Taylor i Bruno Redondo, que van tornar com a escriptor i artista respectivament per aquesta seqüela que va començar a publicar-se el maig del 2017, i ens narra els esdeveniments entre els esdeveniments del primer joc i la seva seqüela, Injustice 2.