“iRacing”, el simulador de motor virtual més hiperrealista

 

iRacing és un videojoc de simulació de competicions automobilístiques que es pot jugar en PC (Windows, OS X i Linux). Per a poder-hi jugar ens hem de subscriure, ja que no comprem un videojoc, paguem per un servei, sigui mensual, trimestral, anual o biennal. Un cop pagat, activem el nostre compte i podem córrer en determinats campionats en funció de la nostra llicència i els seus continguts.

 

 

Com a simulador iRacing és usat per nombrosos pilots professionals “reals” de gran nivell com Earnhardt Jr., Brad Keselowski, Jordan Taylor, Vitor Meira, Will Power i Travis Pastrana. És un programari en constant evolució, des de la seva sortida el 2008, millorant i afegint elements amb el pas del temps. Avui dia és possiblement el millor sistema de competició de motor virtual al qual podem accedir; des del seu sistema de competicions oficials, passant per les sensacions que transmet, les llicències, la qualitat de les connexions que permet apropar-te a altres cotxes sense por al lag, la serietat dels participants en pista, el safety ràting, l’irating, la boníssima optimització per equips modestos i un llarg etcètera de punts que fan d’iRacing una experiència totalment diferent.

Les principals característiques d’iRacing són:

– Pistes escanejades amb làser.
– Vehicles fidelment representats mecànicament i a escala de físiques.
– Sistema de penalitzacions integrat en el simulat.
– Sistema de campionats per temporades a través carreres oficials a hores prefixades.
– Sistema de llicències i ponderació d’habilitat del pilot.
– Base de dades que registra tota l’activitat dels participants i la presenta a la web mitjançant taules i estadístiques.