Jocs de cine, vol. 3: “Alien Isolation”

 

Sense adaptar-hi l’argument de cap pel·lícula en concret, sinó tot un univers, Alien: Isolation s’ha convertit en una de les millors aproximacions jugables a la saga del xenomorf dissenyat per H. R. Giger.

 

 

Des de la seua estrena l’any 1979, Alien ha estat considerada una de les pel·lícules de ciència-ficció més importants de la història. Cineastes com Ridley Scott, James Cameron, David Fincher o Joss Whedon han estat involucrats en tasques de direcció i guió d’una franquícia que ha resultat prolífica, però també irregular.

El mateix ocorre amb els videojocs que se n’han publicat al llarg del temps, ja que hi podem trobar obres interessants, com Alien Trilogy (1996), o d’altres menys afortunades, com Aliens: Colonial Marines (2013). Amb tot, l’octubre de 2014 es publicava Alien: Isolation i es convertia en el joc de referència per als fans de la saga.

A pesar que Alien: Isolation ofereix un guió i uns personatges propis, troba la seua màxima inspiració en l’origen de la sèrie. Un dels seus encerts és el de recrear-hi l’ambientació del primer film, amb una direcció artística i un tractament de la llum que aconsegueixen traslladar-hi l’atmosfera de la pel·lícula de 1979.

És per això que el joc, desenvolupat per The Creative Assembly i publicat per Sega, passava a convertir-se en un survival horror en primera persona, amb tocs d’infiltració i sigil. Trencava així amb la tendència que presentaven els anteriors títols, que solien optar pel shooter d’acció directa més que per la pausa i la tensió d’Alien: Isolation.

Alien: Isolation es troba disponible per a PS3, Xbox 360, PS4, Xbox One i PC. A més a més, 20th Century Fox ha convertit les cinemàtiques del joc en una minisèrie, Alien: Isolation Digital Series.

 

—————-
David Pedrós