Konami anuncia una gamma de consoles mini dedicada a PC Engine

L’empresa japonesa publicarà tres versions de la recordada màquina de NEC i Hudson en format mini, una per a cada mercat. PC Engine CoreGrafx Mini serà la versió de què podrem gaudir a Europa.

En plena moda de les consoles mini, molts són els sistemes que hem pogut revisitar durant els últims mesos, des de NES i SNES a PlayStation, passant per Neo-Geo i Commodore 64. Ara és Konami qui obri un nou capítol en aquest apartat amb PC Engine, la consola de NEC i Hudson que data de l’any 1987 i que també és coneguda com a TurboGrafx.

Mentre que al Japó es publicarà amb el nom de PC Engine Mini, als Estats Units es coneixerà com a TurboGrafx-16 Mini i PC Engine CoreGrafx Mini és el títol que rebrà en el respectiu llançament europeu. Tant el disseny de l’aparell com els títols escollits variaran segons de quina versió es tracti.

 

 

Aquesta nova miniconsola disposarà de funció de guardat ràpid, connexió HDMI, filtres d’imatge i partides de fins a cinc jugadors, gràcies a un accessori Multitap que es vendrà per separat. Pel que fa als jocs preinstal·lats que inclourà, a falta d’una llista definitiva, se n’han confirmat aquests:

 

· Alien Crush

· Dungeon Explorer

· New Adventure Island

· Ninja Spirit

· R-Type

· Ys Book I & II

 

Està previst que Konami anunciï pròximament noves incorporacions al catàleg de jocs que, per ara, és idèntic per a les versions europea i americana. Títols com Castlevania: Rondo of Blood o Bonk, per exemple, sí que estan confirmats per a l’edició japonesa d’aquesta PC Engine Mini. Tampoc es coneix informació oficial sobre aspectes com el preu o la data de llançament.

 

——————
David Pedrós