Jocs de cine, vol. 4: “La Abadía del Crimen”

 

Umberto Eco, Sean Connery, Paco Menéndez o Juan Delcán són només alguns dels responsables que han fet d’El Nom de la Rosa una obra de referència a tres arts diferents: literatura, cinema i videojocs.

Umberto Eco fou un dels autors més reconeguts del segle passat. A més d’assajos sobre semiòtica o filosofia del llenguatge, va tindre també carrera literària, iniciada l’any 1980 amb l’obra El Nom de la Rosa, una de les novel·les més venudes de la història. Va ser adaptada al cinema sis anys després en una pel·lícula dirigida per Jean-Jacques Annaud i protagonitzada per Sean Connery, Christian Slater i Ron Perlman, entre d’altres.

Aquesta obra serviria de base per a un dels videojocs més importants de la denominada Edat d’or del programari espanyol, La Abadía del Crimen. Publicada l’any 1987 per Opera Soft, es tractava d’una aventura en perspectiva isomètrica a càrrec de Paco Menéndez com a programador i Juan Delcán com a dissenyador.

Lluny del desenvolupament d’anteriors aventures isomètriques, com Knight Lore o Batman, l’acció de La Abadía del Crimen se situava a un monestir cristià al llarg de set dies, dividits en les hores canòniques respectives. El jugador controlava el frare Guillem d’Occam i el novici Adso i l’objectiu era resoldre el misteri de l’abadia, sense deixar de costat les tasques intrínseques dels personatges, com l’ofici o el sopar.

 

 

Mentre que l’original va ser publicat per a Amstrad CPC, Spectrum, MSX i PC, en podeu jugar un remake recent, La Abadía del Crimen Extensum, obra de Manuel Pazos i Daniel Celemín. Aquest joc, de dificultat menys implacable, respecta l’atenció al detall quant a l’arquitectura del monestir i presenta els dos protagonistes amb uns sprites que recorden l’aspecte físic de Sean Connery i Christian Slater a la pel·lícula. És gratuït i es troba disponible a Steam, sota el títol The Abbey of Crime Extensum.

 

 

—————-
David Pedrós