L’home que tenia dos ADN diferents

El personatge principal de la següent història durant anys va intentar concebre un fill amb la seva esposa sense èxit, pel que finalment va optar per tècniques de fertilització in vitro que van acabar culminant amb èxit el naixement del seu primer fill. Els problemes van començar quan van descobrir que aquest tenia sang tipus AB, tot el contrari que els progenitors. No seria la primera vegada que una cosa així succeeix de forma natural, però aquests casos són molt rars, i donada la forma en què havien concebut el seu fill, els pares van començar a qüestionar-se si la clínica no hauria comès un error.

Per no quedar-se amb el dubte la parella va proporcionar mostres de saliva i va passar diverses proves de paternitat i els resultats els va deixar atònits ja que l’home no era el pare del nen, i quan van demanar una anàlisi d’ADN més exhaustiu van descobrir que en realitat era el seu oncle! Els experts van començar a investigar una possibilitat que semblava més propera a la fantasia que a la ciència, podia aquest home portar dos codis genètics diferents? Van prendre diferents mostres i van arribar a aquest sorprenent descobriment, l’ADN de la seva saliva (utilitzat per a la prova de paternitat) era diferent al del semen. De fet van arribar a la conclusió que el 90% de l’ADN de la seva esperma corresponia al de la mostra de saliva, però un 10% era diferent i les anàlisis indicaven que corresponien a l’ADN del seu germà. Com podia ser possible una cosa així?

adn-dos

Pel que s’ha pogut investigar no és estrany que el naixement d’un nen comenci amb més d’un embrió en el ventre, de fet un estudi conclou que això pot succeir en 1 de cada 8 casos, com el d’aquest home, un dels bessons mor i el que sobreviu acaba absorbint l’ADN de l’altre. De casos com aquest se n’han arribat a registrar almenys uns 100.