La moda de les consoles mini arriba també al PC

 

La companyia Unit-e busca finançament per a PC Classic, una consola que inclourà una trentena de jocs d’ordinador de l’època MS-DOS.

Des que Nintendo publiqués les versions mini de les seves NES i SNES (novembre de 2016 i setembre de 2017 respectivament), altres companyies s’han decidit a fer el mateix amb els seus propis sistemes, com Sony, SNK o Sega.

Ara, una petita empresa anomenada Unit-e ha anunciat al seu web (unitetechno.com) que té previst llançar una consola compacta, de l’estil de les ja esmentades, dedicada en exclusiva a aquells jocs d’ordinador apareguts en format DOS durant els vuitanta i noranta.

Està previst que aquest projecte es financi pròximament mitjançant micromecenatge, i el seu llançament oficial s’espera per a primavera o estiu de 2019. Pel que fa als jocs preinstal·lats que inclourà, no hi ha cap títol confirmat, però l’equip de Unit-e espera poder comptar amb “els clàssics que van definir l’experiència de joc en PC”. A més, asseguren que hi haurà d’altres que podran adquirir-se per separat. Tots aquests títols seran compatibles amb teclat, ratolí i comandament (que vindrà inclòs amb la consola).

El preu de PC Classic serà d’uns 99$.

 

——————
David Pedrós