NESmaker, el somni de crear jocs per a la Nintendo 8 bits fet realitat!

NESmaker es una eina revolucionaria que t’ajudarà a crear videojocs per a la mítica Nintendo NES 8 bits, sense necessitat de saber programar i dissenyar. Aquest software per a PC que es pot descarregar des del següent link, funciona de manera similar al Super Mario Maker creat per la propia companyia Nintendo ara fa uns anys per a la consola Wii U. NESmaker compta amb totes les utilitats necessàries per idear un joc complet que inclouen opcions com dissenyar els gràfics i paletes de colors, un editor de text per crear la narrativa, personalitzar la intel·ligència artificial i crear pantalles de menús i mapes, entre altres característiques.

L’eina va ser creada de forma accidental fa uns anys quan l’equip The New 8-bit Heroes estava desenvolupant un motor de joc de NES amb l’arcaic llenguatge amb el que es creaven els seus jocs als anys 80. Com la major part del seu equip no sabia com programar amb aquest llenguatge, necessitaven un mètode molt més eficient per a crear prototips i realitzar proves ràpides, així que van contractar a un programador. És així com ara l’equip vol aprofitar aquesta eina per expandir les seves capacitats.

Actualment l’eina està ampliant els mòduls de gèneres, com ara el mòdul aventura, plataformes i RPG (que ja es troben disponibles). Queden dos mòduls, brawler i shooter, que estaran habilitats una vegada que una campanya creada a Kickstarter per a recaptar fons arribi a la suma de 80.000 dòlars. També cal saber que a partir de només 36 dòlars pots fer-te creditor del programari NESmaker, però si aportes més diners et faran mereixedor del NESmaker kit, que inclou maquinari per a gravar cartutxos, o el NESmaker Pro, que afegeix tot l’anterior més la possibilitat de participar en el procés de testeig que comença aquest proper mes.