A partir de quina edat els nens poden veure cinema en 3D?

Actualment no hi ha cap estudi científic que demostri que el 3D és nociu per als infants, però sí que és cert que empreses com Nintendo han fixat l’edat de 6 anys com l’edat mínima recomanada per utilitzar aquesta tecnologia. Per altra banda la companyia Samsung, ara fa uns anys, va informar a la seva pàgina web sobre alguns símptomes que pot provocar l'exposició a les pantalles 3D, principalment en dones embarassades, nens i ancians com marejos, espasmes musculars, nàusees i atacs epilèptics. Afirmacions les quals han quedat obsoletes després de diversos anys amb aquesta tecnologia a ple funcionament. Tot i així a continuació us detallem alguns consells per gaudir del 3D de forma correcta i assegurar una bona estona:

– Abans d’usar les ulleres 3D, mireu que estiguin ben netes.

– Eviteu assentar-vos a les primeres files del cinema.

– Si el vostre fill se sent malament durant la pel·lícula, treieu-li les ulleres i que tanqui els ulls durant alguns minuts. Si persisteix el malestar és millor sortir de la sala.

– Si podeu escollir entre la compra d'un televisor 3D actiu o passiu, si teniu nens petits i ancians a casa opteu pel passiu.

– En acabar la pel·lícula, mai us aixequeu ràpid. Cal fer una petita adaptació per a que els ulls tornin a la normalitat.

3d