Els personatges de l’Univers DC Comics que apareixen a la pel·lícula “Joker” i no ho sabies

 

Les “innocents” referències a personatges en les pel·lícules de superherois mai apareixen per amor a l’art, sinó més aviat per picar l’ullet als seguidors més incondicionals de les aventures i desventures dels nostres personatges favorits en paper. A l’última pel·lícula del Joker de Joaquin Phoenix hi trobem fins a dos casos concrets.

El primer és el doctor Benjamin Stoner, més conegut com a “Anti-Fate”, personatge que va fer el seu debut en el número 1 de la sèrie protagonitzada per Doctor Fate l’any 1987. Stoner era el metge en cap del psiquiàtric d’Arkham fins que es va convertir en el malvat Anti-Fate a conseqüència de ser posseït pel Senyor del Caos. Durant el film, quan Arthur Fleck està investigant uns documents de l’hospital d’Arkham sobre la seva mare, es fa esment a un tal doctor Stoner, un clar gest de complicitat cap a Benjamin Stoner. En el còmic, Benjamin Stoner s’acaba unint a una organització criminal anomenada “Lords del Caos”.

 

 

Si en el Batman de Nolan ja trobàvem referències a l’esvalotada activitat a les clavegueres de Gotham, amb referències a un caiman de dimensions desorbitades per les clavegueres de Gotham (Killer Croc que vam poder veure posteriorment a la pel·lícula Suicide Squad), aquest cop les protagonistes són les rates.

 

 

En la saga Detective Comics de Batman número 585, apareix per primer cop el Caçador de Rates, un personatge creat per Alan Grant, John Wagner i Norm Breyfogle. El seu nom “real” és Otis Flannegan, i treballa apaivagant plagues de rates a Gotham City, tot i que posteriorment s’acaba convertint en un criminal, empresonat en nombroses ocasions al llarg de la seva carrera (amb regularitat a la Penitenciaria Blackgate) per assalt, segrest i robatori. Flannegan es diu a si mateix El Caçador de Rates, a causa d’una habilitat especial que desenvolupa: la capacitat de comunicar-se i entrenar a les rates perquè l’obeeixin. A la presó, Flannegan és capaç de passar de contraban objectes dins i fora amb l’ajuda dels seus petits amics.