Problemes i virtuts de la consola Retron 5 d’Hyperspin

 

La consola americana Retron 5, de la companyia Hyperspin, ens permet jugar amb videojocs de 10 sistemes diferents en un sol aparell: NES, SNES, Super Famicom, Genesis, Mega Drive, Famicom, Game Boy, Game Boy Color, GBA i Master System, aquest últim mitjançant l’ús de la mateixa base del convertidor d’energia que es feia servir amb la Mega Drive.

Podrem gaudir de tot el catàleg de jocs d’aquestes consoles amb gràfics millorats gràcies als diversos filtres que ofereix la Retron 5, que també està preparada per a ser connectada en televisors d’última generació a través d’una connexió HDMI, oferint resolucions de fins a 720p i a 16:9 de forma impecable, i evitant qualsevol bloqueig regional en cartutxos importats fet que permet jugar en qualsevol joc editat en qualsevol indret del món, sense oblidar que fins i tot podem connectar dos comandaments originals de cada sistema!

I no només ens permet aplicar filtres per suavitzar el pixelat dels jocs sinó que també podrem aplicar scanlines, perquè que la imatge s’assembli més a la que oferien les televisions CRT antigues i recreatives. Possiblement una de les opcions estrella sigui la de poder guardar partides, cosa impossible en pràcticament tots els jocs de 8 bits excepte alguns jocs com Super Mario Bros 3.

També podem usar patchs IPS creats per fans, aplicant multitud de trucs, nous nivells, modificacions als nostres jocs favorits i fins i tot carregar roms descarregades d’Internet mitjançant un procés molt senzill! Retron 5 basa el seu funcionament en la còpia del joc original, convertint-lo en un arxiu .BIN i posteriorment executant-lo, actuant com un emulador, fet que alguns puristes consideren un motiu determinant per no comprar-la, ja que segons ells “perd la màgia”.

Cal afegir a la part negativa d’aquesta consola que també sofreix alguns problemes de compatibilitat que es van solucionant progressivament gràcies a actualitzacions del seu firmware, i d’altres problemes físics que poden fer que els nostres jocs s’encallin lleugerament al ser connectats i extrets, inclús arribant a trencar-se si no anem amb compte. El seu preu actual al nostre país voreja els 140 € i la seva compra és recomanable per a tots aquells que no estiguin disposats a fer-se amb totes les consoles retro originals.

 

retron5