Què té “True Detective”?

True Detective prepara la seva segona temporada després de vuit capítols sublims en els quals es va consagrar com un dels fenòmens televisius del 2014. La cadena HBO va apostar per un producte irreverent i directe, que fins i tot podria ser titllat "d'obsessiu" pels seus fans, i tot li ha sortit a la perfecció. Però quin és el secret d'aquesta sèrie?

L'ambientació, el treball de fotografia, els paisatges, la fotografia, els protagonistes, un guió realista, etc… podríem trobar mil raons més. No hi ha ni una sola escena prescindible, és una producció densa, elaborada, no apta per a tots els públics i que no vol agradar al gran públic des del primer minut. Gran part de la culpa de tot això la té un sublim Matthew McConaughey que últimament ens té a tots amb la boca oberta, i és que la seva interpretació del detectiu Rust Cohle està a l'alçada dels grans, Woody Harrelson tampoc es queda curt també cal remarcar-ho.

Tots els episodis de la primera temporada estan dirigits per Cary Fukunaga, amb el guió de Nic Pizzolatto, mentre que el responsable de la banda sonora és T Bone Burnett, que ha triat per a la sèrie temes de Bob Dylan, Grinderman, Bo Diddley, The Angry River, Nick Cave o The Staple Singers que ajuden a crear l'atmosfera ideal en la que transcorre la història a Louisiana. Inclús podriem arribar a dir que mai cap sèrie havia creat impactes tant potents mitjançant música i imatges, només cal veure la qualitat dels crèdits inicials, quelcom que costarà anys superar.

true-detective

I per tancar ressaltem algunes de les millors frases que ens ha deixat True Detective:

"El món necessita homes dolents. Mantenim als altres homes dolents a ratlla".

"És clar que sóc perillós, sóc policia. Podria fer coses terribles a la gent amb total impunitat".

"Crec que la consciència humana és un tràgic pas en fals de l'evolució".

"En l'eternitat, on no existeix el temps, res no pot créixer, res pot arribar a ser, res canvia. Per això la mort va crear el temps, per cultivar les coses que matarà".

"Jo no dormo, només somio".