Clàssic del mes, vol. 3: Resident Evil 2

La segona entrega de la saga de Capcom és considerada un dels millors survival horror de la història. Amb la recent aparició del pertinent remake, el gènere confirma el seu retorn definitiu.

El primer Resident Evil va veure la llum a PlayStation l’any 1996. Dirigit per Shinji Mikami, es tracta del títol que va introduir el terme survival horror i es va convertir en un èxit de crítica i vendes. Els seus trets principals eren l’exploració per escenaris de reduïdes dimensions, la resolució de puzles, la gestió de l’inventari, el sistema de càmeres fixes i l’aparició dels zombis com a enemic majoritari, tot amb elements cinematogràfics més propis de la sèrie B.

 

 

Dos anys després arribaria Resident Evil 2, seqüela que ampliaria l’experiència de l’original i que, encara hui, és reconeguda com una de les entregues més importants de la franquícia, així com un dels millors títols de la història del videojoc. Publicat primer per a PlayStation, va ser adaptat també per a Windows, Nintendo 64 i Dreamcast entre els anys 1999 i 2000 i per a GameCube l’any 2003.

El joc presentava Leon S. Kennedy i Claire Redfield com a protagonistes i els carrers de la icònica Raccoon City com a escenari principal. L’elecció d’un personatge o un altre no resultava només estètica, sinó que els esdeveniments de la història i els obstacles a superar-hi resultaven diferents segons qui controlara el jugador. Aquesta característica afegida atorgava una major profunditat a la història, encara que la jugabilitat, gràcies a sensacions ben aconseguides com la tensió i el perill, n’era protagonista.

El llegat de Resident Evil en el món del videojoc resulta ben evident. Tant és així que va ser un dels primers títols a transcendir-ne les barreres per a arribar també a la literatura o al cinema, on disposa d’una també prolífica i coneguda saga.

Podeu reviure el clàssic Resident Evil 2 en versió digital a PlayStation Store (per a PSP i PS3). A més a més, podeu trobar-ne el remake per a PlayStation 4, Xbox One i Steam, ja a la venda.

 

 

——————
David Pedrós