“Rise of empires: Ottoman” i la caiguda de l’últim bastió de l’Imperi Romà, Constantinoble

 

Ottoman Rising és una gran sèrie documental de Netflix que ens narra la història de l’ascens de Mehmed II, conegut com a “Mehmed el Conqueridor”. Aquest va néixer l’any 1432 i va esdevenir Sultà l’any 1444 fins a l’enderrocament de Constatinoble, durant els seus 30 anys de regnat (1451-1481) va poder expandir al màxim l’Imperi Otomà.

 

 

Aquest documental històric de 6 episodis està coproduït per STX Entertainment i Karga Seven Pictures, i ens narra com Mehmed va enderrocar al costat dels seus homes les muralles de Constantinoble, poderós bastió de l’Imperi Romà d’Orient que no havia pogut ser enderrocat per més d’una desena d’exèrcits, tots derrotats. Els productors encarregats d’aquesta gran producció són Sarah Wetherbee, Kelly McPherson i Emre Şahin.

A les escenes actuades se’ls van intercalant “falques” amb l’opinió de diversos experts en Imperi Otomà, els qui li donen aires de serietat a una producció que tracta d’apegar-se a la història sense perdre atractiu dramàtic, el mateix que s’ha vist en altres lliuraments de Netflix, com Els Últims Tsars. Són episodis d’uns 45 minuts, durada perfecta per aprendre i entretenir-se en iguals dosis amb un seguit de bon nivell, amb bons llibrets, escenes d’acció que no desmereixen i actuacions destacades. El millor? El treball de disseny de vestuari i dels escenaris, que li atorguen molta credibilitat, i ens ajuden a descobrir el que possiblement sigui un dels moments més dramàtics de la història per a Occident.