Sagues Nintendo NES Vol.1: Les Tortugues Ninja

Iniciem aquesta col·lecció d'articles basats en les millors sagues retro de la història de la consola Nintendo NES 8 bits, parlant de les 4 fantàstiques entregues que es van publicar de les Tortugues Ninja, algunes força desconegudes al nostre país.

Teenage Mutant Ninja Turtles (1989)
Es tracta del primer videojoc de les Tortugues Ninja per a la consola Nintendo NES, basat en la sèrie d'animació de 1987. En el seu moment va vendre quasi 4 milions de còpies tot i que va rebre fortes crítiques per part d'algunes revistes, que titllaven el joc de poc dinàmic i jugable, a més de ser molt difícil. El seu valor al mercat de segona mà oscil·la entre els 15€ pel cartutx i els 60€ amb caixa i instruccions. També es venia en format pack juntament amb la consola.

Teenage Mutant Ninja Turtles II: Arcade Game (1991)
Publicat a Europa l'any 1991, aquesta segona part ens oferia un nou sistema de joc d'estil beat-'em-up i va ser l'entrega més popular del joc al nostre país. Com a curiositat cal recordar que va ser inclòs com a extra del videojoc Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Battle Nexus, llançat per a la generació de 128 bits. El seu valor al mercat de segona mà oscil·la entre els 15€ pel cartutx i els 60€ amb caixa i instruccions.

Teenage Mutant Ninja Turtles III: The Manhattan Project (1992)
Va ser publicat exclusivament als EUA l'any 1992, en part a causa del llançament de SNES i degut al menor èxit respecte als seus antecessors. Té un estil de joc molt similar a la segona part, i el seu valor al mercat de segona mà oscil·la entre els 40€ pel cartutx i els 250€ amb caixa i instruccions.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters (1993)
També va ser publicat per a les consoles Sega Mega Drive i SNES, tot i que cada versió era diferent. Es tractava d'un joc estil Street Fighter II, que va passar molt desaparcebut a Europa. El seu valor al mercat de segona mà oscil·la entre els 70€ pel cartutx i els 250€ amb caixa i instruccions.