Sagues Nintendo NES Vol.2: la trilogia de Batman

 

El Cavaller Fosc de DC Comics, encara que costi de creure, també va comptar amb la seva pròpia trilogia per a la mítica consola Nintendo NES 8 bits, i ho va fer amb 3 videojocs realment força diferents i brillants que us mostrem a continuació basats en la saga cinematogràfica de Tim Burton.

Batman The Videogame, publicat el febrer de 1990, és un videojoc de plataformes produït i desenvolupat per Sunsoft basat en la pel·lícula homònima de 1989. La trama principal del joc és derrotar al Joker que es troba a la Catedral de Gotham. El joc va ser ben rebut malgrat les diferències que tenia amb la pel·lícula i va ser un èxit de vendes al nostre país, més tard seria rellançat per Game Boy. El seu valor al mercat de segona mà oscil·la entre els 20€ pel cartutx i els 60€ amb caixa i instruccions.

 

 

Batman: Return of the Joker, conegut a Japó com Dinamyte Batman, és la continuació del primer videojoc de Batman de NES i també va ser desenvolupat per la companyia Sunsoft. Va ser publicat el desembre de 1991, i tot i estar basat parcialment en la pel·lícula de Tim Burton els personatges tenien un aspecte més similar al del còmic. Al nostre país va passar força desaparcebut i tenia greus errors d’ortografia a la caixa del joc en espanyol. El seu valor al mercat de segona mà oscil·la entre els 35€ pel cartutx i els 100€ amb caixa i instruccions, tota una perla de coleccionista, sobretot per la seva imponent portada amb el Joker de protagonista.

 

 

Batman Returns, en la seva versió de NES, va ser publicat per Konami el gener de 1993 i era l’adaptació de la segona pel·lícula de Tim Burton al més pur estil beat’em up, més proper a sagues com la de Double Dragon. Hi havia dos nivells en els quals podíem controlar el Batmóvil i el Batkitboat. Tot i ser el menys venut al nostre país va ser el millor de la saga Batman de la 8 bits de Nintendo. El seu valor al mercat de segona mà oscil·la entre els 50€ el cartutx i els 250€ amb caixa i instruccions.