Sagues Nintendo NES Vol.3: “Bola de Drac”

Dragon Ball va ser un dels grans reclams que la companyia Nintendo va usar per captivar als primers gamers dels anys 80, sobretot al Japó amb la primera Famicom (versió japonesa de la Nintendo NES que posterior vam rebre al nostre país). Les aventures de Son Goku i companyia van tenir fins a 8 entregues, 7 de les quals no van ser mai publicades fora del sol naixent, tot i que podien ser perfectament jugades mitjançant un adaptador.

Dragon Ball: publicat originalment el 27 de novembre de 1986 al Japó al amb el nom de Dragon Ball: Shenlong no Nazo va ser desenvolupat per la companyia Tose i publicat per Bandai, per desgràcia va ser l’únic joc de Bola de Drac que es va publicar fora del país nipó. El joc estava protagonitzat per un jove Goku que haurà de reunir les 7 boles de drac i convocar al Drac Shenron. Als EUA va ser publicat amb una política de censura tant agressiva que fins i tot va afectar al nom i aparença (Son Goku era calb) dels personatges, i es va publicar irreconeixible com un joc de kung fu amb el títol Dragon Power el 1988.  A França va ser publicat el 1988 amb el nom de Dragon Ball: Le Secret du Dragon amb multitud de faltes d’ortografia, tot i que va ser el primer joc traduït al francès, un fet històric. A Espanya va ser comercialitzat l'any de les olimpíades de Barcelona amb la caixa traduïda a l’espanyol amb el títol Dragon Ball, però amb el joc íntegrament en francès. El seu valor al mercat de segona mà oscil·la entre els 40€ pel cartutx i els 100€ amb caixa i instruccions, en la seva versió "espanyola".

Dragon Ball: Daimaō Fukkatsu: va ser publicat per Bandai el 12 d’agost de 1988 al Japó exclusivament per a Famicom, a l'igual que la resta de seqüeles. Va ser el primer videojoc de la història que es va vendre amb un joc de taula complementari que usava targetes per a les batalles, i basava l'argument en la història de Satanàs Cor Petit. El seu valor al mercat de segona mà oscil·la entre els 10€ pel cartutx i els 40€ amb caixa i instruccions, un preu molt econòmic, tot i que cal tenir en compte que en el nostre mercat els jocs japonesos es cotitzen normalment a la meitat que els jocs PAL (europeus) o NTSC (americans). El seu valor al mercat de segona mà oscil·la entre els 12€ pel cartutx i els 80€ amb caixa.

Dragon Ball 3: Goku Den: El 27 d’octubre de 1989 va neixer la tercera part de la saga. L’argument ens trasllada a viure tota la història de Bola de Drac des dels seus inicis fins a la lluita final amb Satanàs Cort Petit junior. L’any 2002 va ser reeditat per a la consola portàtil WonderSwan de Bandai, desconeguda al nostre país. El seu valor al mercat de segona mà oscil·la entre els 12€ pel cartutx i els 20€ amb caixa.

Dragon Ball Z: Kyôshū! Saiyan: el 27 d’octubre de 1990 va ser publicat el primer joc de Bola de Drac Z amb personatges molt poc coneguts com els soldats saiyans Brocco, Pumpkin i Onion. El seu valor al mercat de segona mà oscil·la entre els 20€ pel cartutx i els 60€ amb caixa.

Dragon Ball Z II: Gekishin Frieza: la història ens situa al planeta Namec amb l’arribada de Freezer amb la curiositat que alguns personatges que van morir a la sèrie resten vius en el joc. Va ser publicat el 10 d’agost de 1991. El seu valor al mercat de segona mà oscil·la entre els 8€ pel cartutx i els 60€ amb caixa.

Dragon Ball Z III: Ressen Jinzoningen: Ens trasllada a la història de l’aparició dels primers androides, i culmina amb el naixement de la primera forma que vam conèixer del temible Cèl·lula en la seva primera transformació. Va ser publicat el 7 d’agost de 1992. El seu valor al mercat de segona mà oscil·la entre els 8€ pel cartutx i els 40€ amb caixa.

Dragon Ball Z: Gekitō Tenkaichi Budokai: El 29 de desembre del mateix any de l’anterior entrega, va ser publicada aquesta nova que incorporava un curiós lector de targetes. Es tractava d’un joc de lluita en el que podíem escollir fins a 28 personatges de la sèrie amb els seus atacs especials. El seu valor al mercat de segona mà oscil·la entre els 20€ pel cartutx i els 80€ amb caixa.

Dragon Ball Z Gaiden: Saiyajin Zetsumetsu Keikaku: el 6 d’agost de 1993 es va publicar l'últim joc de Bola de Drac per als 8 bits de Nintendo, una aventura que ens permetia jugar a evitar l’extinció dels saiyans, amenaçats per un pla perpetrat pel Dr.Raichi, un personatge creat especialment per al joc i que posteriorment va fer el salt a les pel·lícules d’animació. El seu valor al mercat de segona mà oscil·la entre els 20€ pel cartutx i els 80€ amb caixa.