L’any de Samurai Shodown

 

Aquest 2019 suposarà el retorn de Samurai Shodown, un dels títols insígnia de l’era NeoGeo. La companyia SNK llançarà un nou joc de la franquícia, a més d’una compilació dels anteriors.

Apareguda per primera vegada l’any 1993, la saga Samurai Shodown és una de les més recordades dels sistemes NeoGeo d’SNK. El protagonisme que s’hi atorgava a l’ús d’armes blanques la distanciava d’altres títols de lluita de l’època, com Fatal Fury o Street Fighter II.

Després de nombroses entregues, però també d’un llarg període sense noves notícies sobre la saga, SNK anuncia el llançament d’un Samurai Shodown per a mitjans de 2019. Aquest nou títol farà el salt a les 3D, però hi mantindrà en bona mesura la jugabilitat 2D clàssica, de forma semblant a com ho va fer Street Fighter IV en el seu moment.

 

 

Es tractarà, a més, d’un retorn per partida doble. Previst per a finals d’any, Samurai Shodown: NeoGeo Collection s’encarregarà de recopilar les entregues clàssiques de la sèrie. Se n’hi inclouran aquests títols:

 

· Samurai Shodown

· Samurai Shodown II

· Samurai Shodown III: Blades of Blood

· Samurai Shodown IV: Amakusa’s Revenge

· Samurai Shodown V

· Samurai Shodown V Special

 

Tant el nou Samurai Shodown com Samurai Shodown: NeoGeo Collection es trobaran disponibles per a PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch i Steam. Sens dubte, dos bones ocasions per a retornar al Japó feudal amb aquesta mítica saga de lluita 2D.

 

—————
David Pedrós