Recordant la mítica sèrie japonesa “Ultraman”

 

Ultraman és un superheroi fictici japonès d’estil tokusatsu, i la seva primera sèrie regular va constar de 39 episodis (a més d’una preintroducció especial que es va emetre el 10 de juliol de 1966), va ser produïda per Tsuburaya Productions i va ser emesa per primer cop al Tòquio Broadcasting System (TBS) el 17 juliol 1966. La història d’Ultraman s’inicia quan investigant un fenomen atmosfèric, Hayata, membre de la Patrulla Científica, s’estavella contra Ultra, un superheroi que es dedica a preservar el seu planeta de races extraterrestres.

Ultra decideix unir la seva força vital a la d’Hayata per preservar la seva vida, s’uneixen en un sol ser, meitat ultra – meitat humà (Ultraman). Cada vegada que sigui necessari Hayata utilitzarà un artefacte anomenat “càpsula beta” amb la que podrà transformar-se en el colossal Ultraman.

El fenomen Ultraman no va arribar al nostre país fins a principis de la dècada dels noranta, moment en el qual vam poder gaudir de diverses entregues serièfiles de divers èxit i contingut com Ultraman (1966), The Return of Ultraman (1971), Ultra Seven (1967) i Ultraman: Towards the Future (1992). Aquesta sèrie va impactar a l’audiència televisiva dels anys seixanta a tot el món, ja que era un superheroi completament diferent del que tots estaven acostumats. Aquesta i una altra sèrie llegendària, La Senyoreta Cometa, van marcar la imaginació de tota una generació.