No és broma, la sèrie “El Senyor dels Anells” busca lletjos per a fer d’orcs i trolls, i estalviar

 

El Senyor dels Anells en format sèrie ha arrancat la seva producció, que es realitzarà a Nova Zelanda, a càrrec d’Amazon Prime Video. L’agència d’actors Sarah Valentine i altres vinculades a la producció han publicat anuncis en què convoquen a persones de físics “especials” per actuar com a figurants en la sèrie, i així estalviar pressupost en maquillatge.

La convocatòria en qüestió especifica: cara semblant amb una bossa de cuir, arrugues, pell molt seca, persones de menys d’un metre i mig o de més de dos metres, grans nassos, manca de dents, aspecte androgin, pèl-rojos, abundància de pèl … Evidentment, el paper que se’ls reserva és el d’orcs i trolls, el paper en les novel·les de JRR Tolkien és capital. Sempre solen aparèixer, això sí, en grup, sigui en escamots o en forma d’exèrcits.

 

 

Les exigències no només són físiques: passaran proves d’interpretació i podran haver de realitzar entrenament específic per a escenes de combat. No obstant això, la remuneració supera els 200 euros diaris. El pressupost de la sèrie és altíssim, d’acord amb la trilogia cinematogràfica de Peter Jackson, i la necessitat de reflectir amb fidelitat l’imaginari de la Terra Mitjana creat per Tolkien.