En quantes sèries de televisió ha aparegut el Capità Cavernícola?

 

Recordes al personatge del Capità Cavernícola? Segurament et serà impossible endevinar en quantes sèries de dibuixos animats ha aparegut al llarg de la seva extensa trajectòria a televisió.

Aquest personatge de ficció original de Hanna Barbera va debutar l’any 1968 amb el seu bessó a la famosa sèrie Wacky Races (emesa a Espanya com a Autos Locos), que es va mantenir en antena fins a 2 anys més.

7 anys després el personatge va ser recuperat per formar equip amb les Teen Angels, per a protagonitzar Captain Caveman and the Teen Angels. Aquell mateix any aquests personatges es van ajuntar de l’equip de The Scooby Doobies a Laff-A-Lympics, formant un surrealista equip.

The Flintstone Comedy Show (1980-82), va ser l’escenari ideal per al seu retorn compartint protagonisme amb una de les famílies més famoses de la televisió. 4 anys més tard i durant 2 temporades The Flintstone Kids va comptar amb el Capitá Cavernícola que fins i tot va ser pare. El seu hereu es va dir Cavey Jr i ens va mostrar una part desconeguda del personatge. Aquell mateix any va aconseguir per primer cop en la seva història la seva sèrie pròpia titulada Captain Cavern & Son.

Fins al 1995 no li vam tornar a veure la melena, aquest cop en format cameo a la sèrie Pinky and The Brain que es va mantenir en antena fins el 1998. En aquest apareixia en forma de petita estàtua a l’episodi The Luck of Pinky.

Del 2000 al 2007 es va emetre Harvey Birdman, Attorney at Law. Justament en aquest show el Capità Cavernícola i el seu fill van aparèixer en un episodi anomenat The Evolutionary War, on Cavey Jr. era el centre d’atenció de la seva escola al demostrar per si mateix la existència de la teoria de la evolució.

A Pollo Robot (2007), en l’episodi Ban on the Fun conjuntament amb Masacre Múnich, i Shaggy Rogers el Capità Cavernícola confronta a Daisy Mayhen.

L’any 2010 un altre cameo el porta a televisió, en forma de figura a l’habitació de Finn a Adventure Time. Aquell mateix any a Scooby-Doo! Mystery Incorporated, el Capitán Cavernícola apareix en l’episodi Mystery Solvers Club State Finals.

En total el Capità Cavernícola ha participat d’una manera o altra en 10 sèries de televisió.