“The Gift”, la brillant sèrie turca de ciència ficció i mística de Netflix

 

Atiye (títol de la sèrie a Turquia), és una jove pintora (interpretada per Beren Saat) que porta una vida feliç a Istanbul, la qual està a punt de canviar per un descobriment realitzat en el temple més antic de la Terra, Göbekli Tepe. Un arqueòleg anomenat Erhan descobreix un símbol en les ruïnes, un símbol que connecta a Atiye amb Göbekli Tepe d’una manera misteriosa. Atiye emprendrà una recerca per descobrir els secrets del seu passat, secrets amagats dins d’aquestes antigues ruïnes.

 

 

The Gift ens ofereix una trama ben ordida, amb un mesurat suspens que no provoca la inflació de les expectatives perquè no s’alimenta la temàtica sobrenatural més enllà del necessari. En tot moment tenim la seguretat d’estar amb els peus sobre la terra, i que la sèrie no defraudarà. No hi ha abús d’elements sobrenaturals, i són l’espiritualitat i el misticisme els que prenen el seu lloc.

La sèrie no perd l’oportunitat de furgar en les relacions familiars que, com ja sabem, formen part d’algunes de les majors pedres que tots trobem en el camí de la nostra vida. The Gift explora les relacions maternes filials de dues generacions amb actuacions excel·lents, com la qualitat del guió i l’estil amb la que ha estat rodada, oferint un producte final més que digne, interessant i inquietant.