Clàssic del mes, vol. 8: The Secret of Monkey Island

 

Títols com Grim Fandango, Full Throttle o Day of the Tentacle formen part de l’excel·lent història de la companyia de videojocs LucasArts. Però les aventures protagonitzades per Guybrush Threepwood resulten especialment recordades per proporcionar diversió en majúscules.

Els jocs d’estratègia i gestió, els shooters en primera persona o els RPG occidentals són alguns dels gèneres per excel·lència dels videojocs per a ordinador. Un privilegiat grup en el qual també destaquen les aventures gràfiques, que feren evolucionar les aventures conversacionals portant els components d’exploració, diàleg i resolució de trencaclosques a un nivell major d’immersió, accessibilitat i interacció.

Tant The Secret of Monkey Island com la seva seqüela, Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge destaquen entre les millors aventures gràfiques que s’han fet mai. The Secret of Monkey Island fou publicat a 1990 per LucasArts (propietat de Disney a hores d’ara) i Ron Gilbert, Dave Grossman i Tim Schafer en van ser els dissenyadors.

 

 

La recreació dels escenaris i la caracterització dels personatges eren només alguns dels punts forts de The Secret of Monkey Island, en què els jugadors guiaven el protagonista, Guybrush Threepwood, a l’estil point and click, mitjançant una sèrie de comandaments (accions clau com “donar”, “agafar”, “parlar”, etc.) que servien perquè interactués amb l’entorn. El joc presumia d’un magnífic guió, que assegurava diàlegs i situacions còmiques que han passat, sens dubte, a la història del mitjà.

Podeu jugar The Secret of Monkey Island en una edició especial llançada per a PlayStation 3, Xbox 360 i Steam que inclou una versió del clàssic remasteritzada, a més del joc original.

 

 

——————
David Pedrós