“Titans” eleva l’univers DC Comics a la petita pantalla a un nou nivell de qualitat

 

Titans, és una nova sèrie de l’Univers DC Comics, que arriba al nostre país de mans de la plataforma de streaming Netflix, amb 11 episodis. Es tracta d’una adaptació del còmic The New Teen Titans, obra creada per l’escriptor Marv Wolfman i el dibuixant George Pérez durant la dècada dels anys 80, i és una producció totalment independent del popular “Arrowvers” (Arrow, The Flash, Supergirl, etc …) i del DCEU (les pel·lícules connectades amb l’univers cinematogràfic iniciat pel gran Zack Snyder).

Titans és un projecte desenvolupat per Akiva Goldsman, Geoff Johns i Greg Berlanti, que ens presenta un grup de superherois encapçalat per Robin, el qual comptarà amb la companyia de Raven, Starfire, i Beast Boy / Changelling.

 

La sèrie Titans no té cap mena de lligam amb els anteriors universos de DC Comics al cinema o tv, i obre una nova etapa a la televisió

 

La trama central de la sèrie Titans ens narra la història de Rachel Roth, una jove que busca l’ajuda de l’inspector de policia Dick Grayson després que la intentin segrestar. Grayson, que va ser el primer Robin, tracta de deixar enrere el seu passat com a vigilant. Però quan la noia requereix de la seva protecció, torna a cenyir-se la capa i l’uniforme de superheroi per aplicar la seva ultraviolència.

 

 

Bona part de l’eficiència de Titans com a sèrie es deu a Geoff Johns, el gran responsable de les actuals produccions de DC i també un dels grans guionistes de l’editorial, a qui aquesta deu l’èxit d’etapes modernes dels còmics d’Aquaman, Green Lantern o Lliga de la Justícia. Johns en aquesta nova aventura compta al seu costat amb Berlanti, una de les figures destacades de l’Arrowvers, que per a molts és del pitjor que DC ha creat mai a la petita pantalla.

Titans, en especial en els primers episodis, fluixeja seriosament en els efectes especials, en alguns moments es fa soporífera (sobretot si no t’agraden els superherois) i sembla que li acabi de faltar quelcom per a carburar adequadament i convertir-se en una grandíssima sèrie. Però pel contrari enamora per un treball de fotografia espectacular, una BSO acurada, un ventall de superherois extens en pantalla (el qual no desvetllarem), un gran treball en l’elecció dels actors (en especial en l’aspecte físic respecte els còmics),  i sobretot pel flirteig constant amb la figura de Batman… només us direm que no us decebrà i totes les expectatives creades seran resoltes abans d’acabar els 11 episodis. És una sèrie amb un potencial enorme, i que eleva a un altre nivell la experiència fan a la petita pantalla, amb gran respecte per als còmics. I un fet important, no renuncia en cap moment a la ultraviolència/realisme, havent après de l’èxit i el camí marcat per Daredevil, a la qual li reten més d’un homenatge mitjançant la disposició d’algunes escenes d’acció.

Ja estem esperant la segona temporada!