Últimes novetats del proper Handmade Festival a la Fira de Barcelona

Els aficionats a les manualitats tenen una cita ineludible al Handmade Festival, que es celebrarà a Fira de Barcelona del 25 al 27 d'abril, amb més de 150 expositors presentant les últimes novetats i tècniques del mercat “Do it yourself (Fes-ho tu mateix)”. El certamen comptarà amb nombroses activitats com tallers, classes magistrals, degustacions, concerts i exposicions, entre les quals destaca una casa de 60 m2 amb tots els mobles i estris handmade, així com un mercat on es podran adquirir creacions d’una selecció d'artistes i dissenyadors europeus.

Handmade-5

Des de cupcakes fins a fundes per a mòbils
Els creadors interessats en transformar la seva afició en autoocupació, podran participar en unes jornades de formació organitzades per dawanda, la plataforma on-line de venda d'artesania i manualitats que compta amb tres milions de seguidors registrats. Així mateix, es desenvoluparan més de 100 cursos i tallers de totes les especialitats que reuneix el festival. A l'àrea de cuina xefs com Jordi Narro o Ada Parellada compartiran les seves receptes i tècniques culinàries entre altres professionals que explicaran els secrets de l'elaboració de pa, cupcakes o còctels. D'altra banda, el públic podrà aprendre a crear complements personals (bufandes o bijuteria) i decoratius; restaurar mobles, experimentar amb noves tècniques d'enquadernació o instal·lar un hort urbà a casa, entre moltes altres activitats i sempre amb l'ajuda d'experts. També s'habilitarà un "Speaker Corner" on expositors i creadors explicaran les seves novetats.

Una "Handmade Home" de 60 m2
La "Handmade Home", una exposició que mostra una casa de 60 m2 amb les seves principals estances (cuina, sala d'estar, habitacions, despatx, terrassa i jardí), que combina el disseny i la funcionalitat de seu mobiliari amb l'originalitat dels seus estilismes a partir de noves disciplines del DIY.

Mercat de productes fets a mà
Els visitants també podran adquirir les creacions d'una selecció de 35 artistes i dissenyadors en un mercat ubicat a la Plaça de l'Univers.

Concerts d'homenatge a The Beatles i Elvis Presley
HMF BCN tindrà diversos escenaris per viure la música en directe. El principal, ubicat a la Plaça de l'Univers, hi haurà música en directe per amenitzar la visita del públic al mercat d'artesania i les zones de descans, on també trobarà una àmplia oferta gastronòmica artesanal per consumir in-situ. Els concerts tindran lloc les tardes de divendres (dedicat a Elvis Presley), dissabte (homenatge a The Beatles) i diumenge, de 17:30 a 19 h. A l'àrea infantil del Palau 2 hi haurà un altre escenari on es podran escoltar les propostes musicals de Mary Lemon i Lali Rondalla.

França, país convidat
França és el país convidat de la primera edició de HMF BCN per la seva llarga trajectòria i tradició en l'ús de les tècniques del DIY. En aquest sentit, destaca la participació d'expositors francesos especialitzats en scrapbooking, així com la presentació de novetats en l'àmbit del bricolatge i la jardineria.

handmadefestival-foto